Kitört Dél-Zalában is az Eb-láz

facebook megosztás

Úton-útfélen érzékelhető volt az elmúlt napokban, hogy Magyarország labdarúgó válogatottja zsinórban harmadik Európa-bajnoki részvételére készülhetett és június 15-e, néhány esküvői és lakodalmi kísérőmenet mellett számtalan honfitársunknak Marco Rossi szövetségi kapitány legénységének kölni bemutatkozása végett számít(hat)ott mérföldkőnek a naptárban.

Természetesen nem kevesen voltak olyanok. akik ugyan ezúttal nem Köln utcáin, valamint a RheinEnegie Stadion körül, illetve a létesítményben eresztették ki hangjukat a magyar csapatot biztatván, de nekik sem kellett csalatkozniuk, hiszen a közös meccs-nézés érzete itthon sem maradhatott ki a repertoárból.

Találtunk olyan helyet, ahol célzottan a Magyarország – Svájc Eb-csoportmérkőzésre készültek és a becshelyi kávézó terasza a kivetítő előtt hozta is a full-házat, míg Förhénc-hegyen éppen a Förhénc Kupa foci-torna küzdelmeibe csöppenve tapasztalhattuk, hogy ott is számos drukker foglalt helyet a televízió előtt a patinás birtokon.

Ugyan a magyar labdarúgó válogatott a nyitó körben az észak-rajna-vesztfáliai helyszínen végül 3-1-re kikapott, ellenben ne legyenek kétségeink - a magyarokra még két találkozó minimum vár, előbb a németek, majd a skótokkal szemben -, a drukkerek akár a helyszínen, akár itthon, így Dél-Zalában is a gárda mögött állnak teljes szívvel.

P.L.

(Fotók: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.