Huszonhét alkotó részvételével kezdődött el a 32. Ludvig Nemzetközi Művésztelep

facebook megosztás

Huszonhét, köztük több külföldi alkotó érkezett Kendlimajorba, a 32. Ludvig Nemzetközi Művésztelepre. A résztvevők két héten át dolgoznak majd együtt, de egy közös galérialátogatásra is ellátogatnak. Az esemény megnyitóját vasárnap este tartották.

Pontosan huszonöt éve mondtuk ki először, hogy a Művésztelepet megnyitjuk – idézte fel a kezdeteket Ludvigné Tihanyi Klára, a Ludvig Nemzetközi Művésztelep szervezője. Az elmúlt években 34 országból több mint 200 művész vett részt a rendezvényen, azonban idén a háború miatt jóval kevesebben, 27-en érkeztek. Ludvigné Tihanyi Klára kiemelte, a Kendlimajorban készült alkotásokból mára egy nemzetközi szintű gyűjtemény állt össze.

ludvig

– Mindig úgy fogalmazom meg magamnak, most már kifele is, hogy a Ludvig Nemzetközi Művésztelep gyűjteményébe tartozni vagy benne lenni képpel, alkotással, az ma már jelent egy rangot, mert egy nagyon-nagyon széles körű, nemzetközi gyűjteménybe került be az, aki itt hagyta az alkotását, aki itt alkotott – mondta el Ludvigné Tihanyi Klára, a Ludvig Nemzetközi Művésztelep szervezője. 

Az alkotók közül többen évről évre visszatérnek, Győrfy András pedig a kezdetektől részt vesz az eseményen. Mint mondta: sokat változott a Művésztelep, de büszke arra, hogy alapítótagja lehet a közösségnek.

lidvig

– Amíg lehet, addig eljövök. Amíg az egészségem, az erőm teszi, és azokkal az itt hagyott képekkel támogatom az ő erőkifejtéseiket, erőfeszítéseiket, hogy mindig legalább ugyanolyan vagy még jobb színvonalon tudják megcsinálni a művésztelepüket – mondta el Győrfi András festőművész. 

A vasárnapi ünnepségre, a hagyományoknak megfelelően, Nagykanizsa Város Vegyeskara készült egy műsorral, majd a megnyitó után elkezdődött a két hétig tartó közös munka.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.