Felkészülési napot tartottak a kajakosok a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

A Kammerer Zoltán Regionális Akadémiai Kupára készültek a kanizsai kajakosok szombaton a Csónakázó-tónál. Az esemény fő célja a hétvégi verseny előtti szintfelmérés volt, ahol kilenctől tizenhétéves korig, a klub minden tagja összemérhette a tudását.

A házi versennyel nem csupán a hétvégi regionális kupára készültek a kanizsaiak, hiszen a nyár folyamán számos megmérettetés áll előttük. Az eseményt a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub minden évben megszervezi, amit idén egy nyílt nappal kötöttek össze. Paksi Tímea elnök elmondta, két korosztályra osztották az indulókat, így a 14 év alatti és feletti korcsoportban is összemérhették a tudásukat. Hozzátette, a rossz idő nagyban megnehezítette a gyakorlást.

kajak

- Gyakorlatilag a várakozásainknak megfelelően, közepes idők születtek, hiszen a szél az nagyon fúj, úgyhogy nem tudtunk csúcsokat menni, pedig azt szerettük volna. Nem baj, jövő héten majd a sima vízen újrapróbáljuk. Ami a fő lényeg, hogy mindenki kihajtotta a maximumát és ezt nagyon-nagyon örömteli nekem látni, hogy a gyerekek egyre jobban megszerzik a versenyrutint, tudják hogy kell feltenni a rajtszámot, tudják hogy kell egy rajtba szépen beállni – mondta el Paksi Tímea, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke. 

Az eseményen a legfiatalabb induló 9 éves volt, de 17 éves korig minden klubtag lehetőséget kapott a felkészülésre. Magura Benedek több mint 10 éve kezdett versenyezni. Mint mondta, gyerekkora meghatározó helyszínévé vált a Csónakázó-tó.

kajak

– Szerintem eddig jó, de ezután jön a lényege a nyílt napnak, ugyanis 11 órától a kedves vendégeink megpróbálhatják a különböző hajókat, kajakot, indiánkenut és ha jól tudom, akkor esetleg még a sárkányhajót is, hogyha lesznek bátor vállalkozók – tudtuk meg Magura Benedektől, a Plastex Kanizsa Kajak Kenu Klub versenyzőjétől. 

Magura Benedek azt is elmondta, a házi versenyre is sokat készültek, például résztávos és időmérős edzésekkel. Hozzátette, ennek köszönhetően a verseny is jól sikerült.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.