Családi napon mulathattak a murakeresztúriak is

facebook megosztás

Családi és gyereknap várta hétvégén a murakeresztúriakat a helyi sportpályán. A programok között utcabál, futballmeccsek és a helyi önkéntes tűzoltók bemutatója is szerepelt.

A településen már többéves hagyománya van a családi napoknak, a szervezők célja azonban idén az volt, hogy a rendezvényt ingyenessé tegyék. A gyerekek fagylaltot kaptak, de a vendégeket is várták egy tál ételre a nap során. Fontos eseménynek számított a futballtorna, amelyen minden generáció bizonyíthatta tudását, a különböző utcák csapatai mellett kanizsai gárda is mérkőzött, sőt, a település polgármestere is beállt játszani.

- Több mint 100 igazolt játékosa van Murakeresztúrnak, de alapvetően elmondható az, hogy az egyesülettől függetlenül is nagyon népszerű a futball Murakeresztúron. Van 60-65 éves játékos is, aki benevezett ebbe a kis versenybe, amit lebonyolítunk, úgyhogy a futballról határozottan azt mondhatom, hogy népszerű Murakeresztúron – fogalmazott Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere. 

A gyerekeket az ilyenkor szokásosnak számító ugrálóvár, lovagoltatás és csúszda is várta, voltak azonban a fiatalabb generáció tagjai közül, akiknek az együtt eltöltött idő volt a legfontosabb.

- Persze gyakran jövünk, itt lakom Murakeresztúron, barátaimmal jöttem ki, a szüleim lehet már itt vannak – árulta el Gurumlai Milán.

Voltak olyan ifjú keresztúriak, akik a programok többségét együtt próbálták ki.  

családi

- Eszek szerintem egyet, aztán elmegyünk ugrálóvárazni egyet, aztán kicsit bandázunk. Szerintem ennyi lesz még így - mondta el Farkas Zalán. 

A családi nap színpadán egymást váltották a fellépők. Forgatásunk időpontjában a Napsugár Együttes gyermekműsora gondoskodott a legkisebbek szórakozásáról.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.