Átvették elismeréseiket a kispályás idény legjobbjai

facebook megosztás

A szezonvégi díjátadóval hivatalosan is lezárult a nagykanizsai városi kispályás labdarúgó-bajnokság 2023/24-es idénye. A szezon legjobbjai csütörtök este a Honvéd Kaszinóban vehették át a bajnoki trófeákat.

A több évtizedes múltra visszatekintő versenysorozatban idén két osztályban bonyolítottak le küzdelmeket a Mindenki Sportpályáján. A hagyományos felnőtt korosztály mellett a szenior korosztálynak szerveztek mérkőzéssorozatot. A másodosztály küzdelmeit idén nem tudták kiírni. Előbbi korosztályban a Metaxa-Kanizsa Szúnyog Büfé diadalmaskodott 76 pontos teljesítménnyel. A szervezők szerint a kevesebb nevező ellenére is komoly küzdelem zajlott a végső sikerért. 

- A színvonal évről évre ugyanolyan, nagy változás nincsen benne. Az a baj, hogy egyre kevesebb fiatal játszik, náluk is az a jellemző, hogy az öregfiúk is beépülnek a fiatalok közé és így van meg a létszám a csapatoknál – árulta el Hári Gábor, a Nagykanizsai Felnőtt kispályás bajnokság társ szervezője. 

foci

A szeniorkorosztályban a Muvill-Aqua Four címet védett, miután húsz meccsen keresztül veretlen maradt. Berkes Tibor csapatvezető szerint az eredmény ellenére is meg kellett küzdeniük azért, hogy megismételjék a 2023-as sikerüket.

- Három x-ünk volt, a konkurens csapatok a bajnokságban a többiekkel szemben veszítették el azt a különbséget, 8 pontot, amivel tudtunk nyerni a második helyezettel szemben. Szerintem nagyon szép teljesítmény volt. Minden év nyilván változásokat hoz, készülünk a jövő évre is - fogalmazott Berkes Tibor, a Muvill-Aqua Four csapatvezetője. 

Az idei évben 15 csapat szerepelt az első osztályban, míg az öregfiúknál tizenegyen küzdöttek szervezők szerint így is magasabb a részvételi arány, mint a környék nagyvárosaiban. A bajnoki dobogósok Gondi Zoltán, sportért felelős tanácsnoktól vehették át a trófeát. A következő kispályás idény a tervek szerint szeptemberben indul.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

VFSZ által bonyolított, kispályás labdarúgó bajnokság díjkiosztó

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.