Átvették a megbízóleveleket Nagykanizsa megválasztott képviselői

facebook megosztás

Átvette a megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökétől Nagykanizsa 13 megválasztott önkormányzati képviselője. A Vasemberház tükörtermében tartott eseményen egyedül Hokker Tibor, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa nem tudott részt venni, ő később kapja kézhez a mandátumáról szóló igazolást.

Megbízó

A június 9-i önkormányzati választásokon a tíz egyéni választókerületben hat politikus győzött az Éljen Városunk Egyesület színeiben. Gábris Jácint, Berta Krisztián, Károlyi Attila, Fodor Csaba, Schauta Marcell és Gondi Zoltán nyert egyéni mandátumot. A kormánypárti képviselők közül Radics Bálint, Szabó Szilárd, Dénes Sándor és Balogh László végzett a körzete élén, míg a kompenzációs listáról a fideszes Bata Hajnalka és Bizzer András jutott a testületbe. Ugyancsak listán szerzett mandátumot ÉVE-s Bodó László, valamint a Mi Hazánkat képviselő Hokker Tibor. Horváth Jácint, Nagykanizsa október 1-én hivatalba lépő polgármestere már korábban átvehette a megbízólevelét. A képviselői mandátumok kiosztására egy jogi procedúra miatt kellett várni. A nemzetiségi önkormányzatok képviselői többségében szintén már korábban kézhez kapták a mandátumukat. A mai ceremónián Stejer Tünde a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat tagja vehette át megbízólevelét. 

- Azért került a mai napon erre sor, mert jogorvoslattal éltek az egyéni választókerületek vonatkozásában. A Területi Választási Bizottság, majd a Kúria foglalkozott az üggyel és a jogerőt követő három nappal később lehetséges átadni a megbízóleveleket, ezért került erre a mai napon sor – mondta el Baumgartner Imre, a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság elnöke. 

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.