A városi strandon tartotta sportnapját a Piarista Iskola

facebook megosztás

Rendhagyó helyszínen, a városi strandon tartotta idei sportnapját a Piarista Iskola, ahol a diákok különféle ügyességi feladatokban vehettek részt. A nap végén minden alsós tanulót díjaztak, a nagyobbak versenyeztek is egymással. A programot közös fürdőzéssel zárták a gyerekek.

Hosszú hagyománya van a sportnapnak a Piarista Iskolában, a korábbi években azonban az intézmény tornaterme és udvara volt a helyszín. Mácsainé Szalai Tünde tanító elmondta, idén szerették volna különlegessé tenni a gyerekek számára a programot, így a strandon szerveztek különböző feladatokat, például készségfejlesztő és ügyességi gyakorlatokat.

piarista

– Alig várják már, hogy fürödhessenek, hiszen kitört a nyár. Amikor jöttünk úszni, akkor pont esett az eső és nem tudtunk kijönni, úgyhogy most mindenképpen megragadjuk az alkalmat, hogy fürödhessünk – mondta el Mácsainé Szalai Tünde, a Piarista Iskola tanítója. 

A sportnapon az alsó tagozattól kezdve a gimnazistákig, az iskola minden tanulója talált elfoglaltságot. Betlehem-Simon Rebeka az elmúlt években számos hasonló programon részt vett, de az ideit kiemelkedőnek tartotta.

piarista

– Elsősorban ilyen sporttevékenységeket végzünk itt, de vannak interaktív játékok is, hogy egy picit a csoport összeszokjon meg a közösség jobb legyen. Ez a Covid alatt nem volt, nem voltak sportnapok. A kedvenc helyszínünk ez az uszoda, mert itt a legjobb a hangulat, tudunk kicsit utána esetleg maradni, beszélgetni – fogalmazott Betlehem-Simon Rebeka, a Piarista Iskola tanulója. 

A legtöbb diák a csapatmunkát igénylő feladatokat várta, azonban a rendhagyó helyszín mindenki számára izgalmasabbá tette a napot, hiszen ahogy azt elmondták, erre legutóbb két éve volt lehetőségük.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.