A Süsü, a sárkány című darabot mutatták be a Piarista Iskola alsósai

facebook megosztás

A Piarista Iskola saját bábszakkörének Süsü, a sárkány című produkcióját mutatták be hétfőn az intézmény gyereknapján. A darabot az alsósok előadásában láthatták a diákok, de a SZKES táncosai és az énekkar is szórakoztatta a közönséget.

Számos foglalkozással készült az iskola az alsósok számára szervezett gyereknapon. Kummerné Simon Gyöngyi elmondta, a programok kapcsán minden évben pozitív visszajelzéseket kapnak a tanulóktól és a szülőktől is. Kiemelte, a Süsü, a sárkány című darabot nem csupán a többi diák előtt mutatják be.

– A bábszakkörös szülőket meghívtuk, mert ez az első alkalom, hogy betekinthetnek nyíltan a fellépésünkbe. Féléve készülünk erre a darabra, de eddig nem volt lehetőség, hogy előadjuk – mondta el Kummerné Simon Gyöngyi, a Piarista Iskola tanítója. 

piarista

A gyerekek nagy izgalommal várták az előadást. A királylányt Hervai Miléna játszotta. Elmondta, nagyon sokat tanultak a felkészülés során.

– Nagyon sokat készültünk rá, már azt hiszem, év elejétől készültünk idáig, hogy jó legyen minden – árulta el Hervai Miléna, a Piarista Iskola tanulója. 

Hetési Blanka ugyancsak részt vett a darabban. Ő a mesélő szerepét töltötte be. Mint mondta, nagy kihívás volt a szövegek megtanulása.

– Nekem ez lesz az első, amikor gyereknapon fellépek, azért mert én szeretem a bábot – tudtuk meg Hetési Blankától, a Piarista Iskola tanulója. 

Nemcsak a darabban szereplő diákok szeretik a bábjátékot, hiszen az előadás a közönség körében is sikert aratott.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.