A Múzeumok éjszakája számos meglepetést tartogat Nagykanizsán is

facebook megosztás

Közeleg a Múzeumok éjszakája. Az intézmények országszerte meglepetésekkel, időszaki kiállításokkal, éjszakai tárlatvezetésekkel és koncertekkel csábítják a látogatókat. A programhoz a Thúry György Múzeum is csatlakozott, a szombati, kanizsai rendezvény részleteiről ma tartottak sajtótájékoztatót.

Az intézmény életében minden esztendőben ez a legnagyobb ünnep, hagyományos programokkal és újdonságokkal is várjuk a látogatókat – fogalmazott bevezetőjében Száraz Csilla. A Thúry György Múzeum igazgatója elmondta: az előttünk álló szombaton a délután 17 órás megnyitóra is érdemes ellátogatni, amikor is átadják a Kerecsényi Edit-emlékplakettet.

- Az első olyan év lesz, amikor nem kanizsai polgár fogja ezt a kitüntetést kapni, hanem egy olyan ember, aki sokat tett azért, hogy a városnak egy komoly gyűjteménye legyen és ide visszakerüljön – mondta el Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója. 

múzeum

Az idei attrakció egy időszaki kiállítás, amely a Múzeumok éjszakája apropóján nyílik meg, „Pillantás a múltba” címmel. Ezt Ilon Gábor, késő bronzkorral foglalkozó régész nyitja meg.

- Ebben a kiállításban a Thúry György Múzeum gyűjteményén túl, összegyűjtöttük azokat a bronzkincseket és bronzleleteket, amelyek Zala vármegye területén a Zala és a Mura folyó közt előkerültek. Ennek nagy részét be is mutatja a kiállítás, így reméljük, hogy különösen nagy érdeklődésre tart majd számot – tette hozzá a múzeumigazgató. 

A Múzeumok éjszakáján a hagyományos programok sem maradnak el, kincskeresés, az udvaron kézműves foglalkozások és koncertek lesznek. Éjszakai tárlatvezetés nem csupán a Fő úti épületben lesz, a Magyar Plakát Házban Ludvig Dániel kalauzolja majd az érdeklődőket, szintén koncerttel kísérve. A programot tűzugrás és közös tánc zárja este, fél 12-kor.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.