A munkáltatók július 19-ig pályázhatnak Az év felelős foglalkoztatója címre

facebook megosztás

A vállalkozások július 19-én 12 óráig nevezhetnek Az év felelős foglalkoztatója pályázatra, ami az idén is azokat a hazai munkáltatókat díjazza, amelyek kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén, és közzéteszik az ide vonatkozó jó gyakorlataikat - közölte a pályázatot meghirdető OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a honlapján.

A pályázatra magyarországi székhellyel és telephellyel rendelkező vállalkozások nevezhetnek olyan programokkal, amelyek legkorábban 2023. januárjától mostanáig valósultak meg.
    
A díjat Kisvállalkozások, Középvállalkozások, Nagyvállalatok I (251-2000 közöti foglalkoztatotti létszámnál), Nagyvállalatok II. (2000-nél több embert foglalkoztató esetén) és Egyéb gazdálkodó szervezetek kategóriában adják át. A kategória győztese egy éven át viselheti "Az év felelős foglalkoztatója 2024" címet és logót.
    
Ezen felül kiosztanak különdíjakat is, amiket az All You Can Move, a Mapei Kft., a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ajánlott fel.
    
Az érdeklődőknek első lépésként regisztrálniuk kell az ofa.hu/program/felelos-foglalkoztatas oldalon, a pályázati dokumentumok - és a korábban pályázott cégek által kidolgozott jó gyakorlatokból álló példatár is - innen tölthetők le.
    
A felelős foglalkoztató értékként kezeli a munkatársakat és olyan szervezeti kultúrát teremt, amely lehetővé teszi a szervezeti és személyes célok kölcsönösen előnyös összehangolását - hívták fel a figyelmet, hozzátéve: azok a szervezetek, amelyekre nem jellemző a felelős foglalkoztatói magatartás, lemaradnak versenytársaik mögött.
    
A felelős foglalkoztatás és annak minősítési rendszere hozzásegíti a szervezeteket a munkaerőpiaci alkalmazkodó- és versenyképességük növeléséhez, a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulásban és a társadalmilag is felelős munkáltatói magatartás megvalósításában - olvasható az OFA oldalán.

MTI 

(kép: Getty Images)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.