A Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem tagjai is emlékeztek a Nagy-Magyarország-emlékműnél

facebook megosztás

A Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem is megemlékezett a trianoni békeszerződés 104. évfordulóján. A tagok a diktátum aláírásának időpontjában, tehát június 4-én, délután fél 5-kor tartották idei programjukat.

Ahogy minden évben, a szobor újraállításának történetét idén is felelevenítette a csoport. Rajnai Miklós, a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem elnöke úgy véli, a békeszerződés nem csak a magyar, de a világtörténelem egyik legigazságtalanabb eseménye volt.

megemlékezés

- Minden évben pont fél ötkor emlékezünk, illetve 32 perckor történt az aláírás Trianonban. A hivatalos delegáció valójában nem írta alá, egy kereskedelmi delegáció pár embere írta alá. Ez egy bűnös szerződés, nem békeszerződés ez, hanem a magyarság ellen elkövetett legsúlyosabb bűnök egyike és én azt gondolom, hogy ez az emberiség szégyene is - mondta el Rajnai Miklós, a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem elnöke. 

Rajnai Miklós hangsúlyozta, fontos, hogy minél szélesebb körben, főként a fiatalok számára megpróbálják átadni ezeket a nemzeti értékeket, hiszen a jövőben már az ő feladatuk lesz, hogy ezek a fontos események ne vesszenek ki a köztudatból. Az elnök ezzel, valamint a Szabadegyetem jövőjével kapcsolatban is bizakodó.

megemlékezés

- Ennek a magyar hagyománynak és egyetemes magyar örökségnek az átörökítéséről szól. Egyre több a fiatal a szabadegyetemen és nekem ez egy óriási öröm. Egyre nagyobb az érdeklődés és lehet, hogy az élet ahogy nehezedik, a fiatalabb művészi, írónemzedék is valami csodálatos könyveket hoz létre - fogalmazott Rajnai Miklós. 

Az összegyűltek az esemény részeként először egy közös énekléssel, majd a tisztelet koszorúinak elhelyezésével emlékeztek a tragédiára.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.