Van, aki meccsre megy – Igyekeznek kihasználni a hosszú hétvégét a zalaiak

facebook megosztás

Statisztikai adatok szerint az előző évhez képest nőtt azoknak a száma, akik vidéken szállodába mennek a hosszú hétvégén. A stábunk által felkeresett zalakarosi hotelben viszont nagyjából megegyeznek a foglalási arányok a 2023-as adatokkal.

Forgatásunk helyszínén 80 százalék feletti kapacitás-kihasználtsággal számolnak a következő három napra., ez az átlagnak számít itt a pünkösdi időszakban. Horváth Tibor szállodaigazgató szerint a március 15-i és a húsvéti időszak azért erősebb, mert az emberek többsége ilyenkor már inkább a nyári kikapcsolódásra készül. A pihenni vágyók jelentős százaléka belföldi turista, de érkeznek vendégek Csehországból és Ausztriából is több napra.

- Gyakorlatilag ugyanazok a vendégek érkeznek demográfiailag. Akár a korosztályt nézem, akár a nemzetiséget nézem, nagyjából ugyanaz az összetétel tapasztalható. Inkább azok a vendégek jellemzőek nálunk, akik szeretik az all inclusive ellátást – mondta el Horváth Tibor, a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa igazgatója. 

szálloda

Stábunk a nagykanizsaiakat is kérdezte a hosszú hétvége alatti pihenési szokásaikról. Iker Ilona a családját megy meglátogatni, de a kikapcsolódásra is időt szeretne szakítani a következő napokban.

- Pénteken utazom és majd hétfőn jövök haza, mert most lesz Siófokon a balatoni szezonnyitó ünnepség. Ott nagyon sok program lesz, és ott fogok ezeken részt venni – árulta el Iker Ilona. 

Vannak, akik a plusz egy napot is igyekeznek sportosan eltölteni.

- Szombaton megyünk meccsre a gyerekekkel, hétfőn pedig focizni. A gyerekeim vasárnap is mennek a Nagykanizsa futballmeccsére – tudtuk meg Matola Csabától. 

A stábunknak nyilatkozó fiatalok, inkább a pihenést részesítik előnyben ilyenkor, különösen azok, akik túl vannak a szóbeli érettségi vizsgákon.

pünkösd

- Nagy részük itthon van és itthon töltik ezt a hosszú hétvégét, viszont egy bizonyos részük azért utazgat is és próbálja kihasználni ezt az extra időt. De nem hiszem, hogy többségben lennének az utazósok – fogalmazott Bakonyi Anna. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség statisztikái szerint vidéken mintegy 1,7 millióan foglaltak szállást az esztendő első hónapjaiban, ez 15 százalékkal meghaladja az előzőévi adatokat. A foglalók körében leginkább a szállodák számítottak népszerűnek.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.