Tömegeket vonzott Magyar Péter az Erzsébet térre

facebook megosztás

Nagykanizsán folytatta országjárását Magyar Péter. A TISZA Párt Európai Parlamenti-képviselőjelöltje az Erzsébet téren tartott beszédében ismertette pártja programját. Az eseményre megtelt a város főtere.  

ep

A politikai életbe néhány hónapja belépő Magyar Péter hétfőn és kedden járt Zala megyében. Látogatása első napján összesen öt településen tartott beszédet, köztük Keszthelyen, Zalakaroson és Zalaegerszegen. A második napon hét településen szólalt fel, Nagykanizsa előtt Letenyén járt. Városunkban néhány perccel 19 óra után kezdte el beszédét, amelyben hangsúlyozta Kanizsa történelmi szerepét az 1848/49-es szabadságharcban és az ’56-os forradalomban is. A tömegben többen a bezárt helyi gyárakra emlékező felirattal jelentek meg, és a politikus is kiemelte, Kanizsa egykoron egy ipari központ volt a Tungsramnak is köszönhetően, amelyet azonban szerinte veszni hagyott az állam. Kitért a Vagongyár kapcsán tett ígéretre és mint fogalmazott: az egyetlen megvalósuló projekt a Kanizsa Aréna lett, amit M. Lőrinc és Andi épített fel. Felhozta Cseresnyés Pétert is: szerinte nyilván véletlenül kapott több állami megbízást az a Tabán-Bau Kft., amely céghez Cseresnyés Péter is köthető. Álláspontja szerint a jelenlegi kormány elveszítette a realitásérzékét, ezért is alakulhatott ki a jelenlegi gazdasági helyzet. 

- Ma Magyarország az Európai Unió második legszegényebb országa és hivatalosan is a legkorruptabb a huszonhét tagállam közül. Ha nem történik változás, néhány hónapon belül Bulgária is lehagy bennünket. Albánia csak azért nem, mert nem uniós tag. És erre azt szokták mondani az urak a Karmelitában és nem nevetik el magukat, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát -  mondta el Magyar Péter, a TISZA Párt EP-képviselőjelöltje. 

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.