Tizenegy spanyol cserediákot fogadtak a Piarista Iskolában

facebook megosztás

Balatoni kirándulással, városnézéssel és közös tanórákkal várták a spanyolországi Jaénből érkezett cserediákokat a Piarista Iskola. Az Erasmus-program részeként tizenegy tanuló érkezett Kanizsára, akik ma délután néptáncbemutatón vehettek részt az intézmény sportpályáján.

Harmadszor találkoztak egymással a két iskola Erasmus-programban részt vevő tanulói, legutóbb a kanizsai piaristák látogattak Spanyolországba, ezen a héten pedig a gyerekek és családjaik fogadták a cserediákokat. Bécsiné Jakabfi Marianna, a Piarista Iskola angoltanára elmondta, a fiatalok kirándulásokon és közös tanórákon is részt vehetnek, ma délután pedig a néptánc került a fókuszba.

– A holnapi napon a Balaton-felvidékre látogatunk, a Tapolcai-tavasbarlangot mutatjuk meg nekik, illetve megmásszuk a Badacsonyt. Remélem, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk. Holnap lesz az utolsó együtt töltött nap, úgyhogy délutánra strandolást terveztünk Gyenesdiáson, közös fagyizással, közös evéssel, a magyar ételek kipróbálásával – árulta el Bécsiné Jakabfi Marianna.

piarista

Tavaly tizenegy kanizsai diák látogatott Spanyolországba, köztük Zaorál Viktória, aki szerint ez egy nagyon jó lehetőség a tanulásra.

– Számomra ez egy nagyon nagy lehetőség arra, hogy minél többféle nyelvet tudjak egyszerre használni. Nagyon szeretnék egyszer spanyolt is tanulni, de az angol is a szívem csücske igazából – mondta el Zaorál Viktória. 

A Kanizsán eltöltött időben a szórakozás mellett, nem csupán a diákoknak volt lehetőségük tanulni.

– Nagyon jól érezzük magunkat. Magyarország hihetetlen, és remélem, hogy jövőre ismét itt lehetek majd. Megtanultam néhány szót is magyarul – fogalmazott Ramón Vico Burgos.

A cserediákok is örömmel érkeztek Kanizsára, hiszen mint mondták, nagyon kedves fogadtatásban részesültek.

piarista

–  Olyan mintha otthon lennék, minden ember olyan, akárcsak Spanyolországban. Nagyon sok sportprogramon és egyéb elfoglaltságon is részt tudunk venni – tudtuk meg Jorge Hurtado Fernandeztől. 

A program a vendégek számára is sok szempontból hasznos, hiszen a világ számos pontját megismerhetik ezáltal a tanulók, a kanizsai fogadtatást azonban mindenki kiemelte.

–  Nagyon kedvesen fogadtak minket. Az első éjszakát Budapesten töltöttük, majd három napot itt, a városban. Nagyon jó fogadtatásban volt részünk a családok, a diákok és az iskola tanárainak részéről is, úgyhogy nagyon jól érezzük itt magunkat – mondta el Maxi Tomé Mulrooney. 

A néptáncbemutatóval nem ért véget a diákok magyarországi látogatása, hiszen holnap balatoni kirándulással és a hagyományos magyar ételek kóstolásával zárják a hetet.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.