Táncosok, zenekarok és gyerekprogramok várták kanizsaiakat a retró majálison

facebook megosztás

Autókiállítás, kézműves termékek és vendéglátósok sora várta a kikapcsolódni vágyókat szerdán a város főterén. Hazánk EU-s csatlakozásának 20. évfordulóján sokan látogattak ki a retró majálisra, ahol a kulturális műsorok mellett számos gyerekprogrammal is készültek a szervezők.

Az esemény a Honvéd Kaszinóért Alapítvány és Radics Róbert vállalkozó szervezésében valósult meg. A zenés és táncos előadások sorozata 10 órakor kezdődött a SZKES Tánccsoport növendékeinek műsorával.

Már a délelőtti órákban sokan látogattak ki az Erzsébet térre, ahol helyi és környékbeli árusok termékeiből válogathattak az érdeklődők. Vighné Császár Juli 2003 óta foglalkozik fajátékok és táblaképek forgalmazásával.

– A Vásárcsarnokban volt üzletünk 2009-ig. A város szinte összes rendezvényén részt veszünk. A karácsonyi vásárban is több éve már kipakolunk – tudtuk meg Vighné Császár Julitól. 

Ezek a felvételek már a délutáni órákban készültek, és jól látszik, hogy a borult idő sem riasztotta vissza még a családokat. Szabóné Beáta a gyerekeivel érkezett. Elmondta, minden nagyobb rendezvényre kilátogatnak.

retró

– Nem igazán van a környéken rendezvény, így örültünk, hogy most idén lett egy nagyobb rendezvény. Szerettük volna mindenképp megnézni, és a gyerekek jól érzik magukat. Van fagyi, vattacukor, úgyhogy ilyenkor el kell őket hozni – árulta el Szabóné Beáta.

A helyiek más és más programok miatt érkeztek az Erzsébet térre. Míg valaki a fellépők műsorára volt kíváncsi, addig voltak, akik a finom ételeket keresték.

– A tömeg, hogy megjelenik végre egy csomó ember egy helyen, jól érzi magát, és nem arról szól, hogy ki politizál így és úgy. Tehát igazából ennyi a jó benne – mondta el Móricz Norbert. 

A rendezvényen Horváth Jácint is köszöntötte a kanizsaiakat. A polgármesterjelölt beszédében hangsúlyozta, Nagykanizsa sokat köszönhet az Európai Uniónak, például a vállalkozások támogatását, valamint közterületek és intézmények felújítását.

retró

– Nagyon-nagyon sok olyan projekt volt, amit ma természetesnek veszünk, hogy ezek itt vannak, de ezek uniós pénz nélkül ma nem lennének itt. Ez csak töredéke annak, amit mondani tudunk, hiszen csak Nagykanizsán, összeszámoltam, az elmúlt időszakban több mint 32 milliárd forintnyi Európai Uniós forrás – az elmúlt 20 évben – valósult meg legalább. Ebben még az állami fejlesztések nincsenek is benne – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE polgármesterjelöltje. 

A késő délutáni előadásokra is sokan voltak kíváncsiak, a fellépők pedig egészen estig váltották egymást a színpadon, hiszen a számos helyi csoport műsora mellett a Pál utcai fiúk is szórakoztatta a közönséget.

T.CS.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Az eseményről készült képeket itt megtekinthetik. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.