Szépíró- és versmondó versenyt tartottak Kiskanizsán

facebook megosztás

Másodszor rendeztek szépíró- és versmondó versenyt a Kiskanizsai Általános Iskolában. A sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek számára szervezett megmérettetésen 8 intézmény mintegy 50 diákja vett részt.  

A legutóbbi tanévben, az intézmény fennállásának 180. évfordulója alkalmából született meg a verseny ötlete. A nagy sikernek köszönhetően a szervezők elhatározták, hogy minden év májusában lehetőséget biztosítanak a versenyezni vágyó fiataloknak.

- Úgy terveztük tavaly, hogy városi és városkörnyéki szintű rendezvényt szervezünk. Idén, a tavalyi évhez hasonlóan, rajtunk kívül hét intézmény jelentkezett és szeretnénk azt, hogy ez jövőre tovább bővüljön és még több iskola jelentkezne, hiszen ez egy olyan lehetőség azoknak a gyerekeknek, akik máshol nem biztos, hogy részt tudnak venni és szerepelni. Itt megadjuk nekik a lehetőséget, illetve megismerkedhetnek egymással és díjazásban is részesülhetnek – mondta el Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola intézményvezetője. 

szépíró

Az intézményvezető hozzátette, emellett az esemény a gyerekeket kísérő kollégák szakmai beszélgetéseinek is teret biztosíthat. A verseny megálmodója és szervezője, Gettinger Kitti elmondta, a sajátos nevelési igényű gyermekeknek kevesebb lehetősége van arra, hogy tudásukat megmutassák, pedig ők is éppen olyan lelkesek és tehetségesek, mint társaik.

- Ebből jött az ötlet. Sajnos kevés ilyen verseny van, és az én gyerekeim is annyira lelkesen készültek ezekre a versenyekre, hogy igazából innen jött az ötlet, igazgató úrral karöltve, hogy akkor mi is szervezzünk egy ilyet, még egy lehetőséget, ahol jól érezhetik magukat, és egy kicsi pozitív megerősítést kapnak. Igazából a városi és városkörnyéki intézményeket hívtuk meg, a kitétel pedig csak annyi volt, hogy sajátos nevelési igényű, illetve beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekeket vártunk és szerencsére nagyon sokan jelentkeztek – árulta el Gettinger Kitti, a Kiskanizsai Általános Iskola gyógypedagógusa.

szépíró

Másodiktól egészen a nyolcadik osztályig várták a diákokat, akik mind a szépírásban, mind a versmondásban kipróbálhatták magukat. Ledniczky Viktória, hatodik osztályos tanuló fontosnak tartja, hogy megmutathassa a tehetségét, így a versenyre is sokat készült.

- Azért jelentkeztem erre a versenyre, mert egyrészt én nagyon szeretek ugye írni szépen, illetve valamiért ez engem nagyon foglalkoztat, hogy megmutassam mindenkinek, hogy mit tudok – tudtuk meg Ledniczky Viktóriától, a Kiskanizsai Általános Iskola tanulójától. 

A szervezők jövőre is igyekeznek hasonlóan eseménnyel készülni, hiszen azt tapasztalják, egyre több diák érzi fontosnak a tanulmányi megmérettetéseken való részvételt.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.