Régi-új edző pótolja Tóth Lászlót a kispadon

facebook megosztás

A korábbi vezetőedző Baranyai Zsolt helyettesíti Tóth Lászlót a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapatának utolsó két bajnokiján. A kanizsai tréner a Tököl elleni bajnoki mérkőzésen lett rosszul, kórházba vitték, azóta is ott ápolják.

A szezon egyik legfontosabb mérkőzésének számított a tököli találkozó a bennmaradásért folytatott harcban. A kanizsai vezetőedző a 36. percben 18-18-as állásnál lett rosszul, és a helyszínen szakszerű orvosi ellátásban részesítették. A trénert – aki három korcsoportot is edzett – jelenleg is kórházban ápolják. Mivel a mérkőzésből nem telt el 45 perc, így a szabályok szerint a teljes meccset le kell majd játszania a csapatoknak. Farkas Tibor klubelnök elmondta, a rendelkezésükre álló rövid idő ellenére is igyekeznek megfelelően pótolni Tóth Lászlót.

- Ezen a héten és a jövő héten is edzeni kell. A serdülőcsapat már befejezte, ez is Laci csapata volt és a harmadik helyet szerezték meg a csoportjukban. A hétvégén lesz az éremátadás, az ifjúsági csapat is befejezte, ők hatodikak lettek. A lányoknak még visszavan ez a két mérkőzése és ezért kellett gyorsan edzőt szereznünk, aki ismeri a csapatot és ezt a két mérkőzést le kell neki vezényelni - árulta el Farkas Tibor, a Tungsram SE Nagykanizsa elnöke. 

kézi

Baranyai Zsolt 2020 és 2023 között volt a Tungsram SE vezetőedzője, így a keret jelentős részével dolgozott már korábban is. A tréner hangsúlyozta, a hátralévő mérkőzések befolyásolják a szezon kimenetelét, így emiatt és Tóth László miatt is igyekeznek győzelmeket aratni.

- Borzasztó helyzet állt elő az egyesületnél azzal, ami Lacival történt. A célunk az, hogy erre a két mérkőzésre próbáljunk meg felkészülni és nyilván vannak győzelmi esélyeink is. Mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy ezt a két meccset megtudjuk nyerni és a tabellán egy pozícióval előrébb lépni – fogalmazott Baranyi Zsolt, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője. 

A kanizsai csapat vasárnap 15 órától fogadja a Szigetszentmiklós II-t, majd egy héttel később pótolja a Tököl elleni bajnokit. Amennyiben sikerül 4 pontot szereznie Burghardt Victoriának és társainak, akkor a hatodik helyen zárják az alsóházi csoportjukat.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.