Online felmérést végeznek az oktatásról

facebook megosztás

Hatodik alkalommal végeznek online kérdőíves felmérést az oktatásról a szülők, a pedagógusok és az iskolaigazgatók bevonásával - közölte a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtök reggel.

Balatoni Katalin kiemelte: a felmérés olyan kommunikációs csatorna, amely segít megismerni a problémákat, és hozzájárul az oktatás folyamatos fejlesztéséhez. Fontos hatása a felmérésnek, hogy párbeszédet eredményezhet mind a szülők, mind a pedagógusok között - tette hozzá.
    
A felmérésben azokat a témaköröket vizsgálják meg, amelyek Európában, de világszerte is jelen vannak az oktatásban, illetve felmérik a magyar köznevelést érintő kérdéseket - ismertette a politikus.
    
Idén többi között a szülők és az iskola közötti kapcsolattartást vizsgálják. Arra is kíváncsiak, ki hogyan vélekedik például az online közösségi felületek által biztosított kommunikációs lehetőségekről - mondta Balatoni Katalin.
    
Kiemelt témakör a digitális oktatás, az eszközök használata - emelte ki. Hozzátette: választ várnak arra, milyenek a tapasztalatok a kormány által kiosztott notebook-ok használatával kapcsolatban, azokat mire és hogyan használják a diákok.
    
A kérdések foglalkoznak a függőséggel, ezen belül az alkoholfogyasztással, a mentális egészséggel és a közösségi programokkal. A pedagógusoknak szóló kérdőíven azt is felmérik, hogy a tanárok mennyi időt töltenek adminisztrációval és adnak-e a gyerekeknek házi feladatot - sorolta a helyettes államtitkár.
    
A korábbi felmérések eredményeiről szólva elmondta, hogy már foglalkoztak például a mobiltelefonok használatával. Az eredmények azt mutatják, hogy érdemes esetleg ajánlásokat megfogalmazni az intézményeknek - tette hozzá.
    
Június 14-én éjfélig lehet kitöltetni az online felmérést, a szülők a Kréta rendszeren, a pedagógusok és az igazgatók pedig egy belső rendszeren keresztül adhatnak válaszokat a kérdésekre - közölte Balatoni Katalin.

MTI 

(Kép: hirado.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.