Megbüntette a Választási Bizottság Vig Attilát és Orsós Imrét

facebook megosztás

Vig Attilát ötezer, míg Orsós Imrét hatvanezer forintra büntette a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság. A grémium keddi ülésén összesen kilenc esetben szabtak ki bírságot a tagok.

Az ülésen megerősítették, mindenkit tájékoztattak arról, hogy a polgármesteri vagy képviselői induláshoz szükséges íveket május 6-ig mind vissza kell hozni, akkor is, ha nem gyűlt össze a kellő mennyiségű voks. Aki ezt nem teszi meg, az büntetésre számíthat, 1000 forint per darab összegben. Mindezek után: Vig Attila összesen öt ívet nem jutatott vissza, így ő ötezer forintos büntetést kapott. Orsós Imre, aki végül nem tudta összegyűjteni az induláshoz elég voksot, 50 darab ívet kért a polgármesteri jelöléshez és 10-et az egyéni választókerületihez, ezekből pedig egyet sem vitt vissza. Mellettük az ÉVE és Torda Magdolna 1000 forintos büntetést kapott, az ötös körzetben végül el sem induló Tóth Krisztiánt 8000 és a hármas, valamint a tízes körzetben szintén így járó Kulbencz Ferencet és Dolmányos Szilárdot 8 és 10 ezer forintra büntette a bizottság.

bizottság

– Azért kellett bírságolnunk, mivel a választási törvény előírja, hogy ha valaki, a választási bizottságtól átvett, nyilvántartásba vételi adatlapokat nem hozza vissza, akkor kötelező, a nyilvántartási laponként, ezerforintos bírság kiszabása. Ez történt meg. Nyilván, aki többet nem hozott vissza, az annak megfelelően kapta a darabonkénti ezerforintos bírságot. Ez volt az egyik napirend. A másik pedig, elkészültek a szavazólapok, megjöttek a minták. Gyakorlatilag ezeket le kellett ellenőrizni, hogy a korábban vagy sorsolás vagy nyilvántartásba vételt követően a szavazólapokra, hogy kerültek fel a jelöltek. S ennek az elfogadása történt még meg –  mondta el Baumgartner Imre, a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság elnöke. 

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.