Majdnem meglepetéssel kezdte szereplését a fiatal kanizsai kosárcsapat

facebook megosztás

A harmadik negyedben még vezetett, végül 82-78-as vereséget szenvedett a Zsíros Akadémiától a Kanizsa DKK a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság B-döntőjének első játéknapján. Czeglédi Károly tanítványai így a 13-16. helyért játszhatnak a későbbiekben a zalakarosi tornán.

A szezon során nagy fegyverténynek számított, hogy a kanizsai lányok bejutottak a korosztály legjobb 16 csapata közé, ahol mérkőzést is tudtak nyerni a főtáblán, de végül az alsóházban folytathatták szereplésüket. Az első körben a Zsíros Akadémia jóval esélyesebb volt, hiszen a kőbányaiak kétszer is könnyedén verték a dél-zalaiakat. Az esélyek ellenére az első negyed döntetlen lett, majd két eltérő teljesítményt hozó játékrészt követően az utolsó tíz perc minimális kanizsai előnyről kezdődhetett. A mérkőzés az utolsó percig szoros volt, végül a Zsíros Akadémia jobban bírta a hajrát és négy ponttal győzött.

kosár

- Nagyon felszívták magukat a lányok, talán-talán elmondhatjuk és bízom benne, hogy fejlődtünk is. Most egy nagyon szoros ki-ki meccset játszottunk, de a másik szemünk sír, mert hozható lett volna a mérkőzés. Én azt gondolom, hogy apró nüanszok döntöttek és figyelmetlenségek – árulta el Czeglédi Károly, az U14 Kanizsa DKK vezetőedzője. 

A kanizsai csapat 78 pontjának nagy részén három játékos osztozott: Zsámár Kata 13, a korosztályos válogatottban is szereplő Szabó Herta és Perkó Tamara pedig 28 és 36 pontot szerzett. A fiatal center szerint is kevés hiányzott ahhoz, hogy meglepetést okozzanak, de a következő meccseiket igyekeznek megnyerni. 

kosár

- Szerintem nagyon hajtott a csapat, küzdöttünk, próbáltunk ellenük védekezni, de nem nagyon sikerült. Persze voltak hibák, egy csomó eladott labda, kihagyott helyzetek. Magamról annyit, hogy nem kellett volna ennyit foultolnom és a helyzeteket jobban be kellene dobnom – mondta el Perkó Tamara, az U14 Kanizsa DKK játékosa. 

A fiatal Vadmacskák a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával mérkőznek holnap 10 órától a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola tornatermében. Amennyiben sikerül győzniük, akkor vasárnap délelőtt a 13-14. helyről döntő meccsen lépnek pályára.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.