Kurucz Levente jó világkupa-szereplésben reménykedik

facebook megosztás

Két versenyszámban is tagja a szegedi világkupaversenyen szereplő magyar válogatottnak Kurucz Levente. A ma kezdődő eseményen a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub sportolója négyesben és párosban szerepel.

A szolnoki válogatóversenyen K-1 200 méteren és Opavszky Márkkal kettesben is az élen végzett Kurucz Levente, aki a négyesben Hidvégi Hunorral, Fodor Bencével és Balogh Gergellyel a második helyen zárt. A korosztályos Európa-bajnok, felnőtt vb-hatodik kanizsai kajakos elmondta, már az előfutamok során is érezte, hogy jó eredményt fog elérni egyéniben és társaival, így elégedetten értékelte szereplését.

- Ennél jobban nem is sikerülhetett volna ez a verseny, mert minden, amit elterveztünk az sikerült. Négyesben be tudtunk jönni a második helyre, ez világkupa-indulást jelent. Egy U23-as világbajnok négyest sikerült megvernünk, szóval jó mezőnyben tudtunk jól menni. Párosban is jó mezőny volt, ott világ- és olimpiai bajnokokat kellett magunk mögé szorítani, ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára állhassunk - árulta el Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub kajakosa. 

Levente

A megmérettetést követően jelölte ki Hüttner Csaba a világkupaversenyre utazó keretet és Levente a két, 500 méteres olimpiai távon is bizonyíthat. Jelenleg csapattársaival Szolnokon készül, és csütörtökön utaznak le a helyszínre, ahol dobogós helyezésekben reménykedik, ám nagy küzdelemre számít a magyar és külföldi vetélytársakkal.

- Nagyon fontos lesz, hogy jól elkapjuk a rajtot, mivel nagyon szoros lesz a mezőny. Nagyon koncentrálni fogunk rá, hogy sikerüljön, meglátjuk, hogy mire lesz elég a négyes. Párosban Tótka Sándor és Nádas Bence tavaly megnyerték a világkupát Szegeden. Most sikerült magunk mögé szorítani őket, bízom benne, hogy sikerül újra eléjük kerülni – tette hozzá Kurucz Levente.

A párizsi olimpián összesen hat magyar férfi kajakos vehet részt egyesben, párosban és négyesben. Kurucz Levente elmondta, a válogató megnyerése és egy jó világkupa-szereplés automatikusan nem jelent ötkarikás kvótát, így a játékok előtti hetekben derül ki az utazókeret névsora.

K.T.

(Kép: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.