Értékeink és közösségeink szakköreink által

facebook megosztás

49 zalai település kiállítási tárgyait lehet megtekinteni a Hevesi Sándor Művelődési Központ Ősze András galériájában. 17 szakkör munkáit vonultatja fel a tárlat, - a népi alkotásoktól kezdődően a mai modern művészetekig minden megtalálható a galériában.

„Aszakkör” – ezt a címet viselte az a bizonyos kezdeményezés, mely a Covid időszak alatt született a Nemzeti Művelődési Intézet online szekciójában. A zárva tartás idején a közművelődési szakemberek minden lehetséges módot megragadtak annak érdekében, hogy a közösségi eseményeket valamilyen szinten tudják pótolni.

hsmk

- A Hevesi Sándor Művelődési Központban tradícionálisan remek alkotóműhelyek működnek évtizedek óta. A Nemzeti Művelődési Intézet megalakította a JógyakorlatokON – online platformot, ennek lett a része az aszakkor.hu felület. Melynek az volt a lényege, hogy országszerte szakköri foglalkozásokhoz anyagi támogatást kaptak azok a települések, illetve intézmények, amelyek beneveztek ebbe – mondta el Kovácsné Mikola Mária, a HSMK igazgatója. 

A kanizsai intézmény az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, - a számos szakkör működésével, a tagok több éves munkájának eredményével a szervezők is elégedettek.

hsmk

- Az „Aszakkör” lényege, hogy kezdő csoportok alakuljanak minden egyes kiállításhoz. Az itt látható termékek mindenhol kezdő csoportok munkái, és én úgy gondolom, hogy tökéletes művek készültek – tudtuk meg Sági-Világos Diánától, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóság igazgatóhelyettesétől. 

A tárlat június 11-ig látogatható a HSMK Ősze András galériájában, ahol a megnyitó ünnepséget a Völgyi Banda bemutatója színesítette.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.