Bemutatkoztak a zeneiskola táncos tehetségei

facebook megosztás

Mintegy 160-an álltak színpadra a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola táncnapi rendezvényén a HSMK-ban. A szombati eseményen a klasszikus balett és néptáncszakos diákok mutatták be tudásukat a publikumnak.

A kanizsai művészeti intézmény életében a pandémia előtt rendszeresnek számított, hogy a táncszakosok bemutathatják a tudásukat a nagyközönségnek, azonban erre utoljára a 2018/19-es tanévben volt lehetőségük. Baráth Adrien intézményvezető elmondta, a táncoktatás kiemelt szerepet kap az iskolában, így a mostani gálaműsor az év egyik legfontosabb eseménye számukra.

- Ez már egyfajta vizsga. Minden évben van egyszer egy ilyen bemutatkozás, hiszen a HSMK-ba nem mindig tudunk eljönni a nagy színpadra, a mi művészeti iskolánkban pedig nincsenek ilyen nagy termek. Nekünk ez az egyik problémánk is, hogy nem tudunk annyiszor bemutatkozni, ahányszor szeretnénk - árulta el Baráth Adrien, az FFZAMI igazgatója. 

tánc

A zeneiskolások egy 10 tanévre kidolgozott tanterv alapján tanulnak, a pedagógusok célja, hogy az itt megszerzett tudást a jövőben magasabb fokú művészeti képzésben is tudják hasznosítani. Tratnyek Eszter – aki két koreográfiában vett részt – hamarosan szintén ezen a területen folytatja tanulmányait.

- Én tovább szeretnék tanulni természetesen. Most voltam felvételin a Pécsi Művészeti Gimnáziumban és felvételt nyertem - tudtuk meg Tratnyek Eszter, az FFZAMI tanulója. 

A balettprodukciókat Gara Lídia, a néptánc-koreográfiákat pedig Kócza Attila tanította be a résztvevőknek. A hagyományos kultúrát ápoló csoportot a tagok egy rendkívül összetartó csoportnak írták le és örültek a közös fellépés lehetőségének.

tánc

- Elsős korom óta táncolok és mindig is szerettem, mert igazából, amikor csak tudok, akkor a szabadidőmben is táncolok és nagyon örülök annak, hogy megszervezték ezt a táncnapot és végre így a balettosok és az összes néptáncos együtt tud táncolni – mondta el Király Zsóka Sára, az FFZAMI tanulója. 

Az eseményen szinte minden korcsoport bemutatta a produkcióját. A legfiatalabb színpadra lépők az első osztályosok voltak. A táncnapi programról bővebb összeállítást láthatnak mai magazinműsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.