Bajnokveréssel zárták a szezont a férfi kézisek

facebook megosztás

Győzelemmel és ezüstéremmel zárta az NB II. Dél-nyugati csoportjának 2023/24-es idényét Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata. Csalló Ádám tanítványai a bajnok Százhalombattán kerekedtek felül 34-31 arányban a Tungsram-csarnokban tartott szombati szezonzárón.

Hivatalosan nem volt már tétje a rangadónak, hiszen a Százhalombatta az utolsó játéknap eredményétől függetlenül már bajnoknak mondhatta magát és a Nagykanizsa ezüstérme sem forgott veszélyben. A két csapat első meccsét a Pest megyeiek fölényesen nyerték, így a dél-zalaiak szerettek volna visszavágni azért az eredményért. A találkozó egy vendéggóllal indult, a kanizsaiak erre néggyel válaszoltak, majd a differencia tizenegy perc után ötre nőtt. Az első percekben a hazaiaknál Apró Botond és Füstös Attila játszott eredményesen, majd Csordás Marcell is többször betalált, Kovács András pedig több nagy védést is bemutatott a kapuban. A Nagykanizsa irányította a játékot és az volt a kérdés, hogy mekkora előnnyel vonulhatnak a nagyszünetre Hári Kristófék. A játékrészt végül Csordás Marcell zárta le, kialakítva a 23-15-ös eredményt.  

kéiz

A fordulást követően sokáig nem változott a játék képe, a kanizsaiak őrizték a magabiztos előnyüket, ráadásul a hálóőr Kovács, még a góllövésből is kivette a részét. 30-22 után azonban jött egy csaknem tízperces hazai góltalansági periódus, a Százhalombatta pedig visszazárkózott mínusz háromra. A vendégek igyekeztek tovább faragni a különbséget, a hazaiak azonban válaszolni tudtak a góljaikra és végül három góllal legyőzték az NB II dél-nyugati divíziójának bajnokát.

- Mindenképpen nyerni szerettünk volna a mérkőzésen. Az első félidőben egy komolyabb előnyt sikerült összehoznunk. A második félidőre az ellenfél kapust cserélt, ott meggyűlt a bajunk, több helyzetet is kihagytunk. Igazából így alakult ki ez a végeredmény - árulta el Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője. 

A százhalombattaiaknál néhány kulcsjátékos sérülés miatt nem tudott pályára lépni, de a vendégek így is győzelmi reménnyel utaztak Nagykanizsára. Koncsár Gergely vezetőedző szerint a két pont sorsa a hazaiak magabiztosabb előnye ellenére is a hajráig kérdéses volt.

- Ha jól emlékszem, nyolcgólos hátránnyal vonultunk a szünetre. A második félidőben összeszedtük magunkat, visszajöttünk a mérkőzésbe. És bár ugyan két-három góllal kikaptunk, úgy gondolom, hogy reális esélyünk volt arra, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe. Jól tartotta magát a kanizsai csapat és ezt nem engedték meg nekünk –  fogalmazott Koncsár Gergely, a Százhalombattai Kézilabda Egyesület vezetőedzője. 

kézi

A kanizsaiak legeredményesebb góllövője Csordás Marcell és Apró Botond voltak 6-6 góllal, de Füstös Attila és Hári Kristóf is ötször vette be a kaput. Báder Barnabás a második félidőben lépett pályára, a fiatal szélső két fontos találatot szerzett.

- Mondhatni viszonylag jó volt, az első helyzetemet sajnos kihagytam, de a többit tudtam értékesíteni. Szerintem a védekezés az megfelelő volt, szóval ki tudtam szolgálni a csapatot, aminek én nagyon örülök - mondta el Báder Barnabás, a Nagykanizsa játékosa. 

A lefújást követően a két csapat játékosai átvehették a teljesítményükért járó érmeket. Csalló Ádám stábunknak elmondta, a tervek szerint a kanizsai keret magja a következő szezonra is együtt marad és ismét megpróbálkoznak a feljutás kivívásával.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.