Bajnokot avattak a szepetneki és a sandi pályán is

facebook megosztás

Számtalan kérdés dőlt el a vármegyei labdarúgó bajnokságok aktuális fordulóiban, s ezek közül nyomban az élre kívánkozik, hogy az első osztályban Szepetneken, a mögöttünk hagyott hétvégén bajnokavatásra került sor, de a Sand SE pályáján is folyhatott a pezsgő, Csetei Jánosék ugyanis a III. osztály Déli csoportjában ünnepelhettek jó néhány körrel a szezon zárása előtt.

Zala vármegyei labdarúgó I. osztály, 25. forduló:

Szepetnek SE (4.) - Csesztregi KSE (1.) 1-4 (0-2)

Szepetnek, 170 néző. Vezette: Hegedüs M. G.: Nagy T. (76. - 11-esből), illetve Őri M. (4., 31.), Németh D. (60.), Magai (81.)

A szép számmal érkező csesztregi szurkolók számára akár bajnokavató fiesztának is beillő mérkőzésre kerülhetett sor egy jó csapat otthonában, Szepetneken. A vendégeken és főként játékukon, minden körülményt figyelembe véve, lényegében semmi feszélyezettség nem tükröződött: egy fajsúlyos ellenlábassal szemben győztek úgy, hogy kétség nem férhetett sikerükhöz - soraikból Őri Martin pedig lényegében tarthatatlannak bizonyult. A vendégek esetében így nem csupán a meccs, de a teljes szezon megnyerése teljesen megérdemelt, s Tamás Tamás edző sem kerülhette el sorsát: vagyis az impozáns szepetneki pálya légterét is megismerhette ünneplő játékosai jóvoltából, a csapata ugyanis megnyerte a bajnokságot.

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE (11.) - Magnetic Andráshida TE (9.) 3-1 (2-0)

Kiskanizsa, 70 néző. Vezette: Varga P. G.: Turi (8., 11.), Petánovics (80.), illetve Kalamár R. (78.)

A Sáska úgy játszott, hogy a nézőknek ezúttal nem lehetett olyan érzete: nagy baj lehetne a találkozón a kétgólos előnyt követően, így a szezonja utolsó hazai bajnokiján szépen köszönt el szurkolóitól a Sáskák SE.

Deák-Gizmó Murakeresztúr SE (14.) - Semjénháza SE (7.) 0-6 (0-2)

Murakeresztúr, 200 néző. Vezette: Lakics. G.: Kovács Gy. (15., 36., 51., 63.), Bagó Be. (55.), Dobri (67.). Kiállítva: Szabó I. (42.; Murakeresztúr)

Ezúttal is egymással szembeni oldalon - szó szerint – találkozott a két testvér, a Keresztúrban focizó Pál Martin, valamint a „Semjénnél” futballozó Pál Dávid, no, ezúttal is az idősebb fivér, tehát Dávid győzött, együttese a kiállítás után le is zártnak tekinthette a meccset.

Tarr Andráshida SC (8.) - Zalakomár ESE-Zalakaros (10.) 3-2 (0-1)

Andráshida. Vezette: Farsang B. G.: Fülöp S. (66. - 11-esből), Németh R. (79.), Szabó Ba. (80.), illetve Szőke Re. (24.), Horváth J. (92.)

Vállalható vereség komári oldalon, bár ahogyan az eredmény alakult, bizonyára lehetett náluk némi hiányérzet.

A második vonalban sikerélményben nem volt részük „vidékünk” együtteseinek, a negyedik Becsehely a második Böde otthonában szenvedett 2-0-s vereséget, a 12. Miklósfa SE pedig a kilencedik Zalaapátinál kapott ki 5-2-re.

A harmadik liga Déli csoportjában az utóbbi években többször is fajsúlyos szereplést bemutató Sand SE feltette teljesítményére ebben az idényben a koronát, mivel éppen a második FC Napreddel szemben ért el 4-3-as sikert, így előnye már behozhatatlan a többiek előtt a táblázaton.

P.L.

(Fotók: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.