Adománybolha nemes célért – Szombaton jótékonysági vásárt szervez a Loco-Motiv

facebook megosztás

Adománybolha néven szervez jótékonysági vásárt a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány és az Adni jó Baráti Társaság. Az eseményt szombaton 16 órától a Károlyi Kertben tartják.

Korábban már többször rendezett ilyen jellegű programot a kanizsai csoport, azonban a helyszín ezúttal nem a Magyar Plakát Ház területe, hanem a város egy forgalmasabb szakasza lesz. Az érdeklődők a vásáron különböző használt játékokat, könyveket, háztartási termékeket vásárolhatnak majd, az érdeklődők által megszabott összegért. Az adománybolhán részt vesz a Kanizsai Fiatalok Közössége, a Napfény Rákbetegek Egyesülete, a Könyvtárpártoló Alapítvány és a Völgy Alapítvány is. Fülöp Réka, a Loco-Motiv kuratóriumi elnöke kiemelte, céljuk, hogy ezeknek a szervezeteknek a munkájára is felhívják a figyelmet.

- Ha azt mondjuk, hogy adománybolha, akkor arra gondolunk, hogy az adománygyűjtés a legfőbb célja ennek a rendezvénynek. De ezen túl, ami nagyon nagy értéket ad neki, hogy a láthatóságát emeli ezeknek a szervezeteknek. Mi hosszú távon gondolkodunk, abban reménykedünk, hogy minél több ilyen eseményt szervezünk, annál jobban megismeri a város azokat a civil szervezeteket, akik azért vannak itt, hogy élhetőbb és szerethetőbb legyen a városunk - árulta el Fülöp Réka, a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány Nagykanizsa kuratóriumi elnöke.

adomány

Idén alakult az Adni jó Baráti Társaság, amely önkénteseivel gyűjti az adományokat a rászorulóknak, egyúttal folytatja az Aranyfény Civil Egyesület munkáját. Budavölgyi Magdolna, a csoport vezetője örömmel vállalt részt az adománybolha megszervezésében és a Loco-Motivval való közös munkában.

- Az adománygyűjtésben azt gondolom, hogy elég sok mindent sikerült elérnünk. Nagyon sok családot sikerült megszólítanunk azzal, hogy tudtunk nekik segíteni. Most ezt szeretnénk egy picit zártabb rendszerben folytatni és azt gondolom, hogy a szombati rendezvény erre nagyon csodálatos. Nemcsak arra lesz lehetőség, hogy az említett dolgokból válogassanak az emberek, hanem egy nagyon jó baráti beszélgetésre is, kapcsolatok ápolására is - fogalmazott Budavölgyi Magdolna, az Adni jó Baráti Társaság vezetője. 

Az eseményen az érdeklődőket számos kísérő program, például petanque-bemutató és ollóvágta is várja. A szervezők elmondták, amennyiben az időjárás közbeszól, akkor egy másik időpontban tartják meg a jótékonysági vásárt.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.