A szív diadala – Edzőjükért is küzdöttek a női kézisek

facebook megosztás

Fontos győzelmet aratott az NB II-es női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában a Tungsram SE Nagykanizsa. A dél-zalai gárda 32-24-re verte a Szigetszentmiklóst és feljött a hatodik helyre a dél-nyugati divízió alsóházi tabelláján.

A Tököl elleni mérkőzésen rosszul lett a csapatot irányító Tóth László és a tréner állapota miatt a korábbi vezetőedző, Baranyai Zsolt ült le a kispadra a szezon utolsó két mérkőzésén. A vasárnapi bajnokin, 2-2-t követően először a kanizsaiak tudtak ellépni, zsinórban három találattal. A differencia az idő előrehaladtával folyamatosan nőtt, a tizenkettedik percben 10-4, a félidő hajrájára fordulva pedig 16-7 volt az eredmény. A fiatal szigetszentmiklósi csapat ezután három gólt is ledolgozott a hátrányából, de a 18-10-es kanizsai vezetés reális volt a mutatott játék alapján. A fordulás után a 35. percben a különbség először nőtt 10 gólra, és bár a vendégek igyekeztek csökkenteni a hátrányukat, lényegében csak a végeredmény volt a kérdés.  

- Kicsit tartottam a mérkőzéstől, hiszen két edzés van a hátunk mögött, nem tudtunk teljes létszámmal edzeni, de ez valahol természetes. Amiből a videó alapján fel lehetett készülni azt úgy gondolom, hogy megtettük. A lányok maximálisan betartották azt, amit megbeszéltünk és a legfontosabb az, hogy óriási szívvel kézilabdáztak – tudtuk meg Baranyai Zsolttól, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzőjétől. 

A hazaiak legjobb góllövője Csivre Viktória volt, aki a második félidei teljesítményének is köszönhetően 10 gólt szerzett, de Andor Nina is hétszer talált be. A szigetszentmiklósi tartalékcsapat ezzel a meccsel befejezte szereplését az NB II-ben, három ponttal a nyolcadik helyen zárta a csoportot.

- A lányok a szívüket-lelküket próbálták kitenni a pályára, ez sajnos ma ennyire volt elég. Az ellenfél csapatának viszont szívből gratulálok. Ha lehet így fogalmazni a sajnálatos esemény után, ami történt, mindent megtettek azért, hogy az edzőjüket így is támogassák. Csak gratulálni tudok az ellenfélnek – mondta el Luka András, a Szigetszentmiklósi NKSE II. megbízott vezetőedzője. 

Sikerének, valamint a Tököl dunaújvárosi vereségének köszönhetően a Tungsram még egy helyet előre lépett a tabellán. A két közvetlen rivális félbeszakadt mérkőzését június 2-án pótolják, amennyiben a dél-zalaiak pontot szereznek, akkor hatodikként zárnak az alsóházban.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.