Újabb kiütéses győzelemmel zárták az idényt a női futsalosok

facebook megosztás

Szezonbeli legnagyobb különbségű sikerével zárta le szereplését az NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában az FC Nagykanizsai női futsalcsapata. Szollár Bernadett és társai 9-0-ra ütötték ki a Kiskunhalast a 14. fordulóban. 

Mindössze hat játékossal utazott el az Alföldre a már biztos bajnoki ezüstérmes dél-zalai gárda, az esélyek azonban egyértelműek voltak, miután januárban 7-3-as kanizsai győzelem született a két csapat mérkőzésén. A papírforma érvényesült is a mai találkozón, először Szabó Zsuzsanna vette be az utolsóelőtti helyezett kapuját, majd Németh Panna Izabella és Szollár Bernadett is betalált. Az első félidő végére minden érdemi kérdés el is dőlt, mivel előbb Németh szerezte meg második gólját, majd Pintér Dóra növelte ötre a különbséget. 

vége az idénynek

A fordulást követően is domináltak a kanizsai hölgyek. A 22. percben Szollár, majd néhány másodperccel később Németh növelte góljait számát. A gólkirályi címre törő csapatkapitány aztán a 31. és 32. percben is feliratkozott a góllövők közé, kialakítva a 0-9-es végeredményt. 

Kiskunhalasi Szilády RFC - FC Nagykanizsa 0-9 (0-5)

NB II-es női futsalmérkőzés, 14. forduló
Kiskunhalas, Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola
Vezette: Tanádi-Béleczki-Suba

FC Nagykanizsa: Buncsák - Molnár R., Németh P., Szollár, Szabó Zs. Csere: Pintér D.

Gólszerzők: Szabó Zs. (9.),  Németh P. (11., 16., 23.), Szollár (13., 22., 31., 32.), Pintér D. (18.)

 

Az, hogy a kanizsai csapat a második helyen végez - és ezzel felülmúlja az első szezonjában nyújtott bronzérmes teljesítményét - már az előző körben eldőlt. A dél-zalai hölgyek a 14 mérkőzésükből 9-et megnyertek, 3-at elveszítettek és kétszer döntetlent játszottak, így másodikként zártak az Almásfüzitő mögött két pont lemaradással. Két mérkőzést még lejátszanak jövő héten az idényből, ám szinte biztossá vált, hogy a mai napon mesternégyest szerző Szollár Bernadett lesz a szezon gólkirálya.

KÁLOVICS Tibor

Fotó: Az FC Kanizsa hivatalos Facebook-oldala 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.