Neoton-dalok, jó sztori, nagy siker - Szép nyári nap a HSMK-ban

facebook megosztás

A Szép nyári nap című musicalt láthatták az érdeklődők hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Ezúttal a Veres 1 Színház művészei hozták el a Neoton Família slágerekkel átszőtt, barátságról és szerelemről szóló történetét.

A 1970-es évekbe repítette vissza a kanizsai közönséget a művészek. A humorral átszőtt darab szereplői diákok, akik egy építőtáborban dolgoznak a jugoszláv határon. A fiatalok szerelmesek lesznek, összevesznek, kibékülnek és közben sorra felcsendülnek az örökzöld slágerek. Janik László alakítja Kovács Jenőt, aki a darab negatív főszereplője. Mint mondta, alig egy éve mutatták be ezt az előadást, de nagy sikernek örved az ország minden részén.  

hsmk

– Köztudottan egy Neoton musical, hiszen a címében is benne van, Szép nyári nap - egy Neoton számnak a címe. Neoton dalok köré íródott, de nem úgy mint a legtöbb jukebox musical, hogy vannak a számok és akkor majd valamit odatákolunk. Hanem ennek egy nagyon komoly retró sztorija van, egy 19070-es években játszódó, retró sztorija. Szerelemmel, bonyodalmakkal, macerás belügyes apukával – tudtuk meg Janik László színésztől. 

Sok mondanivaló lapul a dalok és a szövegek között. Főként a társadalmi összetartozásra fókuszálva. Pál Tamás T. Szabóként jelenik meg a színpadon, aki egy külön szerepet is kapott a darab második felvonásában.

hsmk

– A Neoton slágerek alapvetően úgy gondolom, hogy egy könnyedebb hangulatot árasztanak és mégis sikerült egy olyan történetet kanyarítani a két Györgynek, e köré a sok Neoton sláger köré, ami azért úgy gondolom, hogy nem kelti azt az értést a nézőben, hogy egy erőltetett történet. Nagyon is erős áthallás van a mai korra, világra – fogalmazott Pál Tamás énekes. 

A Neoton-dalok napjainkig kitartó népszerűsége is közrejátszhatott abban, hogy megtelt és vastapstól volt hangos a HSMK színházterme.

B.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.