„Mindenkinek van annyi pénze” – A nyaralási terveikről kérdeztük a helyieket

facebook megosztás

Nem spórolnak a nyaraláson a megkérdezett kanizsaiak. A helyiek válaszaiból kiderült, hiába érződik minden területen az infláció, utazásra így sem költenek kevesebbet a kikapcsolódni vágyók, ugyanis a külföldi úti célok is egyre keresettebbek.

Horvát tengerpart, Szardínia, Balaton. Csak néhány helyszín, ahova a stábunknak nyilatkozó kanizsaiak az idei nyaralásukat tervezik. A KSH adatai alapján 2023-ban 17 százalékkal nőtt a külföldi utazások száma a 2022-es évhez képest, a statisztikát pedig a megkérdezett helyiek is megerősítették. Jerzsáné Nagy Gyöngyi nyáron Szardíniára utazik a családjával, de belföldi kirándulásokra is készülnek.

– Hogyha lesz lehetőségünk, akkor elmegyünk kirándulni, meg Magyarországon belül is szeretünk kirándulgatni – tudtuk meg Jerzsáné Nagy Gyöngyitől. 

nyaralás

Tavaly mi is beszámoltunk arról, hogy a 2023-as év rekordévnek számított Horvátországban a magyar turisták számát tekintve. Herbai Andrea korábban inkább belföldi utakat választott, idén azonban ők is horvát tengerparton pihennének.

– Már pár éve nem voltunk kint külföldön, úgyhogy most vissza elmegyünk Horvátországba. Ott már voltunk többször is régebben – mondta el Herbai Andrea.

Nem mindenki tervezi meg előre az utazását. Fekete Dániel minden évben magyar desztinációt választ, de konkrét terve még nincs.

– Az a baj, hogy konkrétan nincs. Nem tudom. Országon belül valamerre szeretnék menni, de még nem gondolkoztam rajta. Majd lehet, hogy valami spontán jön, de a Balatonra biztos kimegyek – fogalmazott Fekete Dániel.

Vannak, akik egyáltalán nem terveznek utazást. Gódor László mindössze egy-egy hétvégét szokott eltölteni a Balatonnál, de úgy gondolja, hiába az infláció, aki nyaralni szeretne, nem ezen fog spórolni.

– Szerintem nem. Szerintem nem, mert azért általában mindenkinek van annyi pénze vagy összegyűjti magának, hogy el tudjon menni egy hétre vagy két hétre nyaralni a családdal vagy önmagukban – szögezte le Gódor László. 

A helyiek válaszaiból kiderült, az áremelkedések ellenére a többség nem spórol a nyaralás költségein, de akadt a megkérdezettek között olyan is, aki szerint nem mindenki engedhet meg magának egy hosszabb utazást.

T.CS.

(Kép: portfolio.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.