Következhet a megyei rangadó, mely a bajnokságban a Kanizsának nem rossz előjelű

facebook megosztás

A Vasas Kubala Akadémia női NB II-es labdarúgó együttese az őszi meccsükhöz hasonlóan az első félidőben sokkolta az FC Nagykanizsa csapatát, azonban a kanizsaiaknak néhány napja már a ZTE-vel szembeni mérkőzésre hangolódás a feladatuk.

Vasas Kubala Akadémia (4.) – FC Nagykanizsa (9.) 6-0 (4-0)

NB II Nyugati csoport női labdarúgó-mérkőzés, 19. forduló. Budapest, 50 néző. Vezette: Alafi (Dévai, Tihanyi). G.: Turcsányi (24., 43), Szalai Sz. (40., 42.), Kardos (63., 84.)

FCN: Sebők – Molnár II R., Balassa D., Szabó Zs., Nagy-Fáró, Gyergyák, Németh P. (Fülöp J., 46.), Kaszás, Sóstai, Gergelics, Szollár. Edző: Benedek József.

A budapesti találkozó első húsz perce nem alakult mentálisan sem rosszul a kanizsai női NB II-es labdarúgó együttes számára a fővárosban. Benedek József, a dél-zalaiak trénere elmondta, a fizikális felkészülésükkel nem volt gond, bár az az őszi 1-7-es eredménye ismert volt, fejben legalább ugyanolyan fontosságú a meccs kontrollálása. A budapesti Vasas Sporttelepen az első kapott gól is a vállalható kategóriába tartozott, sokkal inkább a játékrész zárása nem mutatott jól a további három „Kubala-találattal”. A második félidőre a szünetben sikerült rendezni a sorokat dél-zalai oldalon, emellett a tabellán negyedik Vasas Kubala Akadémia kissé mintha másolta volna az októberi bajnoki találkozójukat, mivel a szerzett gólok tekintetében már vett vissza ritmusából a házigazda. A nagykanizsai együttesnél pedig a fókusz már sokkal inkább a ZTE FC elleni megyei rangadóra került a hét folyamán, az egerszegiekkel a mérkőzést szombaton 16 órától Nagykanizsán rendezik az Olajbányász-sporttelepen. Előzetesen annyit, hogy a kilencedik látja vendégül az ötödik helyen állót, a piros-kékek tehát nagy fegyvertényre készülhetnének.

- Ha a bajnoki előzményeket nézzük a zalaegerszegiekkel szembeni összevetésünkben, nincs okunk szégyenkezni, hiszen az ősszel 0-0-s döntetlent értünk el Zalaegerszegen, míg az elmúlt idényben kétszer is legyőztük őket – fogalmazott Benedek József, az FCN edzője. - Összességében azt mondhatjuk, hogy az előjelek számunkra egyáltalán nem rosszak. Bizakodhatunk tehát és meg is teszünk mindent azért, hogy jó eredményt érjünk el játékosaimmal az élen.

P.L.

(Borítókép: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.