Jelen állás szerint Vadmacskák – Szeged dönt a kanizsai kosarasok végső helyezéséről

facebook megosztás

Egy pontos előnnyel vághatott neki a párharc második meccsének a Kanizsai Vadmacskák SE amatőr női kosárlabda NB I-es együttese hazai környezetben a 17-30. helyért vívott rájátszás keretében az ELTE Fortis csapata ellen.

A fehér szerelésben pályára lépő kanizsaiak a fővárosban 55-54-ra győztek, s a Cserháti-csarnokban is heroikus küzdelmet (mint képeinken is látható) vívtak azért, hogy a rájátszás győzteseinek ágára kerülve folytathassák a versenyfutást. Nagykanizsán a csapatok úgy jutottak el a negyedik negyedig, hogy az ELTE Fortis 56-42-es előnyéről fordulhattak a felek az utolsó percekre. A hazaiak, vagyis Rezsek Rékáék visszajöttek 54-55-re, a jó első negyed után tehát felcsillant annak esélye, hogy beérve ellenfelüket, nem csupán beérik a fővárosiakat, de újra a maguk javára fordítják a találkozót.

A hazaiak lelkes zárkózása és a talán ezzel járó pszichés nyomás azonban sok energiát emészthetett fel, mert az eredményjelzőn már az 54-59-es eredmény villant fel nem sokkal később. Ezt követően a vendégek pedig már meg sem álltak 68-59-ig, mely azt jelentette, hogy az ELTE Fortis kerülhetett a győztesek ágára, s mehetnek tovább akár az amatőr NB I 17. helyéért. Az elkövetkezendő napok, hétvégék során – kissé bonyolult ágrajzok, és erőnyerős viaskodások után – eldőlni látszik, hogy a KVSE-nek nem lesz ellenfele, ez viszont azt jelenti, hogy az úgynevezett „fantom körét” a kanizsaiak máris sikerrel vették – tudtuk meg a szövetségtől. A Vadmacskákhoz hasonló cipőben jár a Szekszárd II, valamint a Szeged is, s jelen állás szerint, szintén a szövetségi információk alapján a Kanizsa – Szegedi KE összecsapásokat rendezhetnek – majd a 25-28. helyért.

P.L.

(Fotók: Tóth Gabriella)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.