Igazi különlegességek voltak láthatók a kanizsai teknős kiállításon

facebook megosztás

Nagy érdeklődés övezte a hétvégén a teknős kiállítást, amelynek a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház biztosította a helyszínt. A bejáratnál szinte folyamatosan sorok álltak, rengetegen voltak kíváncsiak a nem mindennap látható állatokra.

A hazánkban egyedülálló vállalkozás az állatokkal, a kiállítással folyamatosan járja az országot. Mint azt Richter Aladár elmondta: hobbiként indult minden. Neki és lányainak is nagyon tetszettek a teknősök, így az állomány az évek során folyamatosan nőtt. Viszont a fenntartásuk rendkívül költséges, így a család kitalálta, létrehoznak egy kiállítást.

teknős

- Ezeket különböző helyekről szedtük össze, hogy érdekesebbek és látványosabbak legyenek. Szárazföldi és vízi teknősökkel egyaránt foglalkozunk, de próbálunk érdekesebb fajtákat bemutatni a látogatóknak, nem mindennap látnak ilyet - tudtuk meg Richter Aladár tulajdonostól. 

A vállalkozás tulajdonában van több példány a világ harmadik legnagyobb teknősfajának számító sarkantyús teknősből, - a kiállításon a legnagyobb érdeklődés őket fogadta.

teknős

- Van nekünk egy úgymond nagyon nagy példányunk, ami 75 centis és majd 47 kiló. Tehát tényleg borzasztó nagy. De van több ilyen nagyobb példányunk, - vannak lányok is, tesznek tojást is, van szaporulat, vannak pici teknőseink is belőlük. Mindig megy a párzás, keltetőben keltetjük, így van szaporulat - tette hozzá Richter Aladár.

A kiállításon természetesen nem csak az óriások voltak láthatók, a kanizsai közönség, a gyerekek és felnőttek egyaránt csodálkozva tekintették meg az állatfaj egy-egy példányát.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.