Húsz nap múlva ismét a szomszédban rajtolhat a vaspapucsosok vb-sorozata

facebook megosztás

A motorsport keretein belül a salakmotoros világelit küzdelmeit figyelemmel kísérőknek aligha árulunk el nagy újdonságot, hogy a Nagykanizsától cirka 25-30 kilométerre található muracsányi-murakirályi (Gorican-Donji Kraljevec) Milenium-stadionban – április 27-én 19 órai kezdettel - sorrendben harmadik alkalommal nyitja szezonját a Nemzetközi Motor Szövetség (FIM) égisze alatt futó Speedway GP aktuális szezonja.

Egészen pontosan tehát húsz nap múlva ad idén először randevút a vaspapucsosok világbajnoki mezőnye egymásnak a horvátországi helyszínen, ahol már ha nem is hangosan, de időpontokra pontosan lebontott tervek alapján készülnek a muraközi motorsportos vendéglátók arra, hogy a Speedway Club Unia székhelyén ismét varázslatos estének lehessenek részesei a motorsport ezen ágazatának rajongói. Idén a világbajnoki sorozat 11 állomással bír, s természetesen a regnáló világbajnok, egyben immár négyszeres világelső Bartosz Zmarzlik is a nevezők között található, ugyanakkor a mezőny már az első futamon is számos érdekességet mutat akár az előző szezonhoz képest is.

Az április 27-ei Horvát Nagydíjra szabad kártyásként ezúttal a – korábban teljes jogú vb-menő - szlovén Matej Zagar lesz a tizenhatodik motoros a murakirályi este folyamán, a két tartalék versenyző pedig az előzetes tervek alapján a szintén szlovén Matic Ivacic, valamint a német Marius Hillebrand lesz. Idén tehát magyar motoros nevét a paddock és a boxok területén kiírva lehet, hogy nem találhatunk, de így is nagyon sokan érkeznek Magyarországról a Milenium-stadionba.

Március folyamán a sportág több menője is tréningezett napokon át a muraközi pályán, hogy készülhessenek az egyéni vb futamai mellett például éppen a jövő hétvégén rajtoló lengyel, vagy éppen brit, dán és svéd csapatbajnokságokra is készülődvén.

A Horvát Nagydíj a világbajnoki mezőny oválon körözése mellett sok más egyébbel is készül a szurkolók minél nagyobb élményszerzése érdekében, hiszen nem maradhat el az úgynevezett autogram-óra, de a versenyzőkkel történő személyes találkozástól kezdve további számos érdekes programokat is kínál a kilátogatóknak (képeink az előző két esztendőben készültek), többek között ezt is megtudhattuk Darija Pavlictól, a FIM SGP szervezésének helyi koordinátorától.

P.L.

(Fotók: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.