Gálának is beillő meccsen szerezték meg az ezüstöt a női futsalosok

facebook megosztás

9-1 arányban győzte le az FC Nagykanizsa női futsalcsapata a Veszprémi Sport Clubot az NB II 13. fordulójában. A sikernek köszönhetően eldőlt, hogy a dél-zalai gárda az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül másodikként zárja a Nyugati csoport küzdelemsorozatát. 

megvan az ezüst

Az már korábban biztossá vált, hogy a kiváló szezont futó kanizsai hölgyek nem tudják befogni az őket kétszer is legyőző Almásfüzitőt, azonban így sem tét nélkül futottak ki ma a Bányász-csarnokban Németh Pannáék, hiszen az ezüstérem kérdése még nyitott volt a kanizsaiak valamint a Hatvani SZZSE között, azonban egy győzelem mindent eldönthetett. A hazaiak esélyesnek számítottak, hiszen ősszel 2-0-ra győztek Veszprémben. 

A közönség remek hazai kezdést láthatott, a harmadik percben Domján-Köröcz Bianka révén megszerezték a vezetést, majd a kétgólos penzum már a hatodik minutumban kialakult, amikor Szabó Zsuzsanna iratkozott fel a góllövők közé. A különbséget Domján-Köröcz negyedórát követően növelni tudta, a veszprémieknek azonban sikerült szépíteniük a szünet előtt. 

3-1-et követően a Nagykanizsa dominálni tudta a második félidőt és sorra születtek a hazai gólok: előbb egy öngóllal állt vissza a differencia, majd egy perc leforgása alatt Szollár Bernadett és Németh Panna mattolta az ellenél kapusát. A 34. és 35. percben hasonló forgatókönyv zajlott le, annyi különbséggel, hogy ekkor a csapatkapitány mellett Domján-Köröcz volt az, aki bevette a kaput. A mérkőzés legjobbja a harminckilencedik percben szerezte meg önmaga negyedik és csapata kilencedik gólját. 

FC Nagykanizsa-Veszprémi Sport Club 9-1 (3-1)

NB II-es női futsalmérkőzés, 13. forduló
Nagykanizsa, Olajbányász Sportcentrum
Vezette: Kovács P. ( Huszár, Husz)

FC Nagykanizsa: Buncsák - Molnár R., Szollár, Szabó Zs., Domján-Köröcz, cserék: Németh P., Sóstai, Pintér D., Nagy-Fáró.

Gólszerzők: Domján-Köröcz (3., 15., 34., 39.), Szabó Zs. (6.), Jarjabka (25. - öngól), Szollár (28., 35.), Németh P. (29.) illetve Horváth M. (17.) 

Sikerével a szezon legnagyobb győzelmét arató kanizsai csapat felülmúlta előzőévi teljesítményét, amikor is bronzérmes lett. A biztos bajnoki ezüstérmes április 14-én Kiskunhalason zárja a szezont. 

KÁLOVICS Tibor

(Fotó: Az FC Nagykanizsa hivatalos Facebook-oldala) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.