Erzsébet Táborokat működtető alapítványhoz került a Zobori Élménypark

facebook megosztás

Már 2023 őszén átkerült az Erzsébet Táborokat működtető alapítvány tulajdonába a Zobori Élménypark – ezt válaszolta megkeresésünkre az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Ahogy arról az országban elsőként a Kanizsa Médiaház számolt be, a 2019-ben 1 milliárd forintért fejlesztett létesítmény közösségi oldalára mindössze pár sor került fel múlt hét pénteken, hogy a park végleg bezárja kapuit. A Facebook elérhetőséget azóta törölték.

– A mai napon azt hiszem kijelenthetjük, hogy Zalaszabar megelőzte Budapestet, mert a fővárosban egy ilyen színvonalú, egységes, gyermekeket szolgáló élménypark ma nincs. Zalaszabaron viszont van –

2024-ben viszont már Zalaszabaron sincs olyan élménypark, amelyre Rogán Antal is büszke volt 2019 áprilisában. Magyarország első fix telepítésű hullámvasútját ekkor adták át, a projekt össztámogatása 1 milliárd 271 millió forint volt. Érdekes, hogy a hely korábbi tulajdonosa, Szabadics Zoltán a turizmus.com-nak adott, tegnap megjelenő interjújában arról beszélt, hogy a Zobori Élménypark 2023-ban is magas látogatottsággal büszkélkedhetett: 40 ezer vendég kereste fel, a szomszédos Holnapocska Táborban pedig több mint 3000 gyermek nyaralt térítésmentesen.

kép

Az ügy kapcsán megkerestük az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványt, hiszen a helyiek között régóta terjedő információ volt, hogy „az Erzsébet-tábor veszi át a Parkot”. Ezeket a híreszteléseket végül az alapítvány válasza megerősítette. Idézem: „2023 őszén az Erzsébet Alapítvány tulajdonába került a Zobori Élménypark, amelyet az Erzsébet Táborok táborhelyeként kizárólag a beteg, gyógyuló és rászoruló gyermekek használhatnak majd ingyenesen.” 

Kerestük Zalaszabar polgármesterét és a korábbi üzemeltetőt is, választ azonban tőlük nem kaptunk. Az objektum turisztikai szempontból a zalakarosi szállodák számára is fontos szerepet töltött be. Novák Ferenc, a fürdőváros polgármestere mindezt megerősítette nekünk, mint azt írta: „A Zobori Élménypark közkedvelt volt a Zalakaroson üdülő vendégek között. Kiváló együttműködés alakult ki a vállalkozás és a Zalakarosi Fürdő, illetve az önkormányzat között is.” Ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy szerinte a bezárás ténylegesen nem hat Zalakaros turizmusára. Azt is kiemelte, „bízik abban, hogy nem marad sokáig üresen és hamarosan újra gyerekek vehetik majd birtokba ezt a csodálatos panorámával, megannyi tartalmas élményelemmel felszerelt területet.” Az alapítvány válasza alapján úgy tűnik, a polgármester víziója hamarosan beigazolódik. 

M-B.GY.

(Képek: zalakros.net; Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.