Bronzcsata vár az FC Nagykanizsára

facebook megosztás

Újra fellépett a dobogóra az FC Nagykanizsa. Gombos Zsolt együttese vasárnap a Gárdonyt fogadta, és Kondor Kristóf, valamint Kovalovszki Máté góljával 2-0-ra nyert. Miután a Dunaföldvár csak döntetlent játszott, a kanizsai piros-kékek várják a harmadik helyről a földváriak elleni bajnokit.

A Gárdonnyal szemben volt miért visszavágnia a Kanizsának, hiszen legutóbb Agárdon 5-3-ra kikaptak Lőrincz Bencéék. Ugyanakkor a Fejér vármegyeiek rendkívül nehéz helyzetből vártak a bajnokit, volt 3 eltiltottjuk, egy sérültjük, valamint télen 4 alapember távozott Bozai Attila együtteséből. Ennek megfelelően indult a meccs és már a 6. percben a hazaiaknál volt az előny.

A mérkőzés további képe azonban nem teljesen úgy alakult, mint amiben a hazai szurkolók bíztak. Helyzetek adódtak szép számmal a Kanizsa előtt, de egészen a hajráig nem sikerült bevenni ismét a vendégek kapuját. Ráadásul, leginkább Balogh Ádám révén, az első játékrészben többször a gárdonyiak is veszélyeztetni tudtak. Lőrincz több pontos kiugratást is kapott, de Orczi rendre jól lépett ki a kapujából. Sági passza után Major sem állt távol a góltól, de végül lemaradt a középre adott labdáról. A kihagyott helyzetek miatt a Gárdony meccsben maradt, egy alkalommal Zsemlye nagy mentése is kellett, hogy megmaradjon a hazai előny.

Mindezek után nem volt meglepő, hogy a szünetben hármat is cserélt Gombos mester: beállt Szökrönyös, Varga és Winkler. A játék képe annyiban változott, hogy a vendégek erejéből kidolgozott akciókra már nem igazán futotta, de a Kanizsa továbbra sem tudott gólt szerezni. Lőrincz aktív maradt, de nagy helyzetben a passz helyett lőtt, így védeni tudott Orczi.

A mérkőzés krónikájához tartozik az is, hogy majd napra pontosan 8 hónapos kihagyás után, Hajnal Gergely visszatért a pályára, a támadó ezúttal nagyjából 20 percet kapott.

A cserék közül Winkler előtt is adódott egy nagy helyzet, egy kontra után. Kondor jól hozta fel a labdát, Winkler csele is jól sült el, azonban a lövését védte a gárdonyi kapus.

Aztán a hosszabbításban Kovalovszki végül csak megszerezte a második dél-zalai gólt. A csapatkapitány szabadrúgásból talált be. A többségében védőt játszó Kovalovszki Máténak ez már a 9. gólja volt a szezonban, amivel második a kanizsaiak góllövőlistáján.

foci

A mérkőzés után Gombos Zsolt nem volt elégedett, mint mondta komoly koncentrációs problémák voltak jó néhány játékosánál, hiszen számos helyzetet kialakítottak, az akciók végén mégis sok volt a rossz döntés.

– Az, hogy 1 a 3-ban megyünk és szélről nem passzoljuk be, hanem 0-ról megpróbáljuk rárúgni, úgy, hogy 1-0 az állás, ezek mind hibák. De ez csak a végjáték, amit egész héten gyakorolunk. Beszéltünk arról, hogy a védekezést hanyagoljuk, minek toljunk bele annyi energiát, amikor minden meccsen kapunk gólt. Most hagyjuk, erre nem kapunk gólt. Orrba-szájba a támadásépítést, befejezéseket gyakoroljuk, hogy bontsuk meg az ellenfél védelmét. Megvan a videóanyag is, felkészülünk rá, s tényleg minden parádésan működik az edzésen, párharcokba belemegyünk. Aztán megkezdődik a mérkőzés, aztán jön egy ilyen…– mondta el Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

Bozai Attila viszont megdicsérte az övéit, hiszen több fiatal játékossal álltak ki a Kanizsa ellen és egy vállalható meccsen maradtak alul.

– Sok veszítenivalónk nekünk nincs Kanizsán, hiszen egyértelműen minőségben előttünk lévő csapattal játszottunk, aki nem véletlenül volt a bajnoki cím egyik várományosa még a szezon előtt, én azt gondoltam, hogy ők, az Iváncsa és a Szentlőrinc fog a bajnoki címért menni. Kicsit kiszálltak, de a dobogóra reális eséllyel tudnak pályázni, s kíváncsi voltam, hogy a fiatalok mennyire tudják felvenni a kesztyűt. Meg is dicsértem a csapatot a mérkőzés után, hiszen szoros meccsen kaptunk ki, s 1-0-nál volt egy-két lehetőségünk, benne volt az is, hogy egy bravúrt tudunk csinálni – fogalmazott Bozai Attila, a Gárdony-Agárd vezetőedzője. 

A forduló eredményei jól alakultak a Kanizsának, a Dunaföldvár 1-1-re végzett a Fehérvár II-vel, így Kovalovszki Mátéék újra felléptek a dobogó harmadik fokára. Vasárnap pedig mondhatni bronzcsatát vív Gombos Zsolt együttese, hiszen 17:00-kor a dunaföldvári sporttelepen lép pályára.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.