A kamara koordinálásával kapnak támogatást az általános iskolások a pályaválasztáshoz

facebook megosztás

A Kanizsai Dorottya Kórház különböző osztályainak mindennapjaival ismerkedtek ma a pályaválasztás előtt álló tanulók. A programot a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara koordinálja minden esztendőben. A gyárakat, üzemeket, intézményeket látogató rendezvénysorozat az általános iskolások körében az egyik legnépszerűbb és legnagyobb tömegeket megmozgató továbbtanulási esemény.

A kereskedelmi kamarák rendszere, ezen belül a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara hat-hét olyan szolgáltatást nyújt az általános iskolák diákjainak, amelyekkel segíti a szakmaválasztást, a pályaorientációt – mondta el Balogh Imre. Általában osztályfőnöki órákon, szülői értekezleteken, képességfejlesztő programokon és egyéni tanácsadásokon adják át az információkat, de mint ahogy a szervezet szakképzési vezetője fogalmazott: a maihoz hasonló látogatások a legnépszerűbbek.

- A legnagyobb létszámot megmozgató rendezvényeink ezek a gyár-, üzem-, intézménylátogatások, tanműhely-látogatások. Ahol a diákok közvetlen tapasztalatot szerezhetnek az egyes szakmák, ágazatok tevékenységébe, műhelytitkaiba betekintést nyerhetnek. Látják, hogy akik ott dolgoznak, milyen körülmények között, milyen elhivatottsággal, milyen tudással, milyen szakmai eszközökkel, felszereléssel dolgoznak – tudtuk meg Balogh Imrétől, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetőjétől.

pályaválasztás

Ma több intézménybe látogattak el a tanulók, a kiskanizsai iskola 7. osztályosainak egy csoportja a Kanizsai Dorottya Kórház mindennapjaival ismerkedett.

- A célunk az ezzel a nappal, hogy egy kicsit a kulisszák mögé betekintve meg tudják nézni, hogy mennyi lehetőség van az egészségügyben. Az orvosi munkát nagyjából ismerik, talán még az ápolói munkát is. De olyan sokrétű az, amit egy egészségügyi intézményben a fiatalok végezhetnek. A dietetikus szolgálattól elkezdve a masszőrként vagy gyógytornászként, de, aki adminisztratív dolgokat szeretne a későbbiekben, azt is lehet látni – fogalmazott Marada Györgyi, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház orvosigazgatója. 

A programban való részvételtől a kórház vezetése azt reméli, hogy több pályaválasztás előtt álló fiatal fordul az egészségügy felé. A kamara szervezésében ma a kiskanizsai és a szepetneki általános iskola 28 hetedik osztályos tanulója ismerkedett a szakmákkal hat helyszínen, a vendéglátás, a rendészet, a szolgáltatási ágazat és az egészségügy területén.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.