A hajrában fordítva győztek a férfi kézisek

facebook megosztás

A vártnál nehezebben, 29-27-re győzte le az Érdi FKSE együttesét a nagykanizsai férfi kézilabdacsapat. Sokáig úgy tűnt, megszakad Csalló Ádám tanítványainak hazai veretlenségi sorozata, ám a dél-zalaiak az utolsó percekben a maguk javára tudták fordítani az összecsapást.

Hiába várhatta jóval esélyesebbként a rájátszás harmadik fordulóját a nagykanizsai gárda, a hatodik percben a Tungsram-csarnok közönsége azt láthatta, hogy az Érd 3-0-ra ellépett. Csalló Ádám nem kért időt és a hazaiak hamarosan kiegyenlítettek, majd 7-7-et követően először a vezetést is átvették, sőt, Füstös Attila révén meg is duplázták az előnyt. A vendégek nem törtek meg és hamarosan már ők álltak kettővel jobban, a félidő hajrája azonban Füstös Attila és Apró Botond gólja miatt a Nagykanizsáé volt.

A két csapat 14-14-ről fordult, az érdiek azonban a kapuban remeklő Kovács Benedek Konsztantinnak is köszönhetően megint elléptek és a negyvenedik percben 20-16-ra vezettek. Ekkor úgy tűnt, véget érhet a nagykanizsai csapat 2021. augusztusa óta tartó hazai veretlensége, Veres Máté és Takács Bálint piros lapja, valamint a kapuba visszacserélt Kovács András feljavuló teljesítménye azonban újabb fordulatot hozott. A dél-zalaiak kiegyenlítettek, majd 25-25 után a remekül játszó Bognár Patrik, Apró és a csapatkapitány, Kovacsics Ferenc eldöntötte a két pont sorsát. Az utolsó perc egy-egy gólt hozott, így alakult ki a 29-27-es végeredmény.

kézi

- Úgy gondolom, hogy ha megcsináltuk volna azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk, akkor egy nagyobb előnnyel is mehettünk volna a félidőre. Ez persze nem sikerült saját hibánkból, a második félidőben már nem gondoltuk túl a támadójátékot, egyszerű dolgokból előnyöket tudtunk szerezni, visszajönni a mérkőzésbe, tudtunk fordítani is. Talán a védekezésünk is agresszívabb volt, úgyhogy örülök neki, hogy sikerült ezt is megnyernünk – tudtuk meg Csalló Ádámtól, a Nagykanizsa vezetőedzőjétől. 

A kanizsaiak legjobb góllövője a hat találatig jutó Csordás Marcell volt, de az öt lövésből nem hibázó Füstös Attila és az első félidőben villogó Vadász Márton játéka is kiemelhető. A vendégek legeredményesebb játékosa a szintén hatgólos Cseh Máté volt. Váraljai Ádám, az érdiek vezetőedzője úgy fogalmazott, csapata már a felsőházba kerüléssel is túlteljesítette a szezon eleji célját, amely a bennmaradás volt, így büszke arra, hogy harcra kényszerítették a kanizsaiakat.

- Nagyon-nagyon jó mérkőzés volt, sok agresszív faulttal mindkét oldalt. Úgy gondolom, hogy nagyon jó védekezés volt mindkét oldalt. Sajnos elfáradtunk itt a végére, viszont nagyon nagyot küzdött a csapat és nagy gratuláció jár érte - fogalmazott Váraljai Ádám, az Érdi FKSE Teff 99 vezetőedzője. 

Győzelmével a Nagykanizsa megelőzte az éllovas Százhalombatta ellen vereséget szenvedő Hőgyészt a tabellán. Szombaton a kanizsaiak szempontjából sorsdöntőnek ígérkező mérkőzést rendeznek, Kovacsicsék ugyanis a listavezetőhöz utaznak. A két csapat között jelenleg 3 pont a különbség a Pest vármegyeiek javára.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.