Víz világnapja: Március 18-án kezdődik a programsorozat

facebook megosztás

A víz világnapja alkalmából nem csupán egy program, hanem egy egész hetes rendezvénysorozat lesz Kanizsán. A szervezők, a Pannon Egyetem, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület és a Soós Ernő Kutatóközpont összefogásának köszönhetően vándorkupa, 3D-s modellkészítő, valamint fotó- és rajzpályázat is várja az óvodásokat, iskolásokat, valamint a téma iránt érdeklődő felnőtteket.

A március 18-án kezdődő programsorozat részeiről a mai sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. A legkisebb korosztály, az óvodások számára 3D-s modellkészítő versenyt hirdettek, amelyre a gyermekek az óvónőkkel közösen készített munkákat adhatják be „Nekem a Balaton” címmel. A fotópályázatra a természetben készülő, vízhez kapcsolódó pályamunkákat várják, junior- és szeniorkategóriában. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számottevő eleme a sorozatnak a vándorkupához kapcsolódik.

víz világnapja

- Egy egész hetes nyílt labor és ahhoz kapcsolódó foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket, az általános iskolák és középiskolás korosztályokat. Aztán a víz világnapján kifejezetten a vándorkupának nevezett programsorozatra várjuk a 10 fős csapatok jelentkezését, felső tagozatosokból verbuválódott csapatokat várunk szeretettel. A legkörnyezettudatosabb iskola címet fogjuk az nyertes számára odaítélni. Itt olyan feladatokat fognak megoldani, amik a vízhez kapcsolódnak. Különböző partnercégek segítségével valósítjuk meg a különböző állomáspontokat, a város különböző területein - tudtuk meg Gerencsérné Berta Renátától, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgató-helyettesétől. 

A szervezésből a Pannon Egyetem és a Soós Ernő Kutatóközpont mellett, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület vállal nagy részt – így néhai elnökük, Benedek Miklós emlékének is adóznak.

- Ha itt Nagykanizsán megemlítjük a környezetvédelmet, a vízvédelmet, a hulladékgazdálkodást, ő mindenféleképpen egy kikerülhetetlen személyisége és annak is kell maradnia. Mert ő volt a mi elnökünk és ő indította el ezt az egész programot a városunkban. Ugyanakkor még kicsiben, akkor egy plakátverseny volt, ami a HSMK-ban ért véget. Mi ezt újragondolva egy egész programmá alakítottuk - fogalmazott Szabó Eszter, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke. 

A szervezők elsődleges célcsoportja a fiatalság, de mint az elhangzott: másként kell megszólítani az óvodásokat és a kisiskolásokat és másként a felső tagozatos tanulókat, valamint a középiskolásokat. Ezért sokrétű az idei programsorozat, amelynek részleteit minden érdeklődő megtalálja az intézményekben és az internetes felületeken.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.