Szombaton a pécsi „vasutasok” ellen indul a tavaszi futballidényük

facebook megosztás

Az FC Nagykanizsa női NB II-ben szereplő labdarúgói is megkezdik tavaszi szereplésüket, elsőként rögtön a Pécsi VSK látogat hozzájuk a szombaton 14 órától a Bányász-pályán megrendezendő találkozóra.

A kanizsai női focisták a táblázat nyolcadik helyén állnak, ráadásul Benedek József tanítványai tabella-szomszéd együttest fogadhatnak, igaz, a pécsiek négy ponttal kevesebbet gyűjtve következnek mögöttük a Nyugati csoport listáján.

- Már január elejétől folytattuk lényegében a szakmai munkát, hiszen a játékosaink futsaloznak is az NB II-ben, az pedig folyik jelenleg is gőzerővel – fogalmazott az FCN trénere, Benedek József. - Heti négy foglalkozást építettünk be a programba, amiből három kapcsolódott a labdarúgáshoz, egy inkább a futsalhoz, a lényeg, hogy elvégeztük azt, amit terveztünk. Távozónk egy labdarúgó volt, az egyik kapusunk, Andor Teodóra az Eger SE-hez igazolt, míg Gyergyák Rebekát, valamint Fülöp Jázmint az utánpótlásból hoznánk fel még több alkalommal a nagy csapatunkhoz, rajtuk kívül egy 17 esztendős németországi leányt szeretnénk szerződtetni, aki már itt tanul nálunk, s kapusként számíthatnánk rá elsősorban, ha sikerül a leigazolásához szükséges papírokat elintézni.

Maradva továbbra is kicsit még a nemzetközi vonalnál, az FC Nagykanizsa női labdarúgó szekciója a napokban együttműködési megállapodást kötött a horvátországi ZNK Medjimurje Cakovec egyesületével a női labdarúgás regionális vonalon történő további erősítése céljából.

P.L.

(Borítókép: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.