Rügyfakadás, szívdobbanás… – Kulturális bemutatót tartottak a Bolyai-iskola diákjai a HSMK-ban

facebook megosztás

Rügyfakadás, szívdobbanás… címmel tartottak kulturális bemutatót a Bolyai-iskola diákjai szerda délután a Hevesi Sándor Művelődési Központban, amelyre a tanulók zenés és táncos produkciókkal készültek. Az esemény azt hivatott bemutatni, hogy az intézményben nem csupán az iskolapadban zajlik a tehetséggondozás.

Hosszú hagyományra tekint vissza a kulturális bemutató a Bolyai-iskolában, ugyanis csaknem négy évtizede minden tavasszal megszervezik. Cserti-Czuppon Anita tagintézmény-vezető elmondta, ennek a programnak és a felkészülésnek közösségformáló ereje is van, amit a diákok a tanulmányaik során is hasznosítani tudnak. Kiemelte, megtisztelő feladat a pedagógusok számára, hogy felszínre hozhatják a gyerekek tehetségét.

bolyai

– Az a diák szerepel, akinek kedve van, úgyhogy azt gondolom, hogy akik itt vannak a színpadon, ők szívesen jönnek, szívesen csinálják és mindenképpen örülnek annak, hogy megmutathatják a tehetségüket – tudtuk meg Cserti-Czuppon Anitától, a Bolyai János Tagintézmény tagintézmény-vezetőjétől. 

Ahogy minden évben, úgy az idei bemutatót is a nyolcadikasok előadásával nyitották meg, majd a legkisebbektől kezdve, minden évfolyam bemutatkozott. Beke Barnabás nagyon várta a fellépést, hiszen mint mondta, rengeteget készültek.

– Ez egy kulturális bemutató lesz, ahol az osztályok előadásokat fognak tartani. Mindenféle produkciót meg lehet itt tekinteni, amit az osztályfőnökök és tanáraik tanítottak be a gyerekeknek – mondta el Beke Barnabás, a Bolyai János Tagintézmény tanulója. 

A bemutató nem csupán a színpadon zajlott, hiszen szerdától az iskola tanulóinak rajzai díszítik a HSMK auláját.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.