Rangos kitüntetést kapott Lehota János

facebook megosztás

A Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át március 15-én Lehota János. A nagykanizsai pedagógus több évtizedes tanári pályafutása, valamint irodalomtörténészi munkája miatt kapta meg az elismerést. 

Korábban már számos kitüntetést kapott Lehota János, ilyen rangú országos elismeréssel azonban még nem gazdagodott. A díjnak rendkívül örül, ám mint mondta, ő csak tette a dolgát és képviselte szaktársait, valamint a Batthyány Lajos Gimnáziumot, ahol 1967 és 2005 között tanított. 

kitüntetés

- Mindenképpen örömet jelentett, mert Nagykanizsa városát is vihettük Budapestre és az ország elé. A másik, hogy a pedagógusi, tanári társadalmat is vihettük az ország nyilvánossága elé értékként, figyelmet keltő értékként –  fogalmazott Lehota János, középiskolai tanár. 

A tanárként eltöltött évtizedek mellett egy irodalmi színpad működtetése, irodalomtörténeti elemzések, kötetek is fűződnek Lehota János nevéhez, aki a mai napig kutat. A Bánk Bán történeti hátterével 50 éven keresztül foglalkozott és a több évtizedes munka lezárulását követően is komoly tervei vannak a jövőt illetően. 

lehota

- Most ezeknek a könyveknek – mert négy könyvben szeretném megjelentetni – az előkészítésén dolgozom. Meg kell, hogy mondjam, nagyon kemény munka az, amit ennek érdekében csinálok. Talán év végére be tudom fejezni - mondta el Lehota János. 

Lehota János hozzátette, hivatásának egyik fontos részeként tekinti, hogy értéket adjon át, ezért is örült annak különösen, hogy a kitüntetéséhez számos volt tanítványa gratulált. A Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetettjével bővebb beszélgetést láthatnak mai, Napi Kanizsa című műsorunkban. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.