Nem kezdődött jól a női kéziseknek a rájátszás

facebook megosztás

Vereséget szenvedett a női NB II-es kézilabdázók dél-nyugati csoportjának legutóbbi játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa. Tóth László együttese a Budaörs U21-es gárdájától 31-24-re kapott ki a rájátszás első körében.

Az alapszakaszban három pontot szerző kanizsai csapat az E- és az F-csoportot tömörítő dél-nyugati divízió alsóházába került, ahol hetedikként folytathatta a bajnokságot. A vendégek egy NB I-es gárda tartalékegyütteseként szerepelnek a harmadosztályban és így nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek. A meccs első gólját a kanizsai Burghardt Victoria szerezte, amire hárommal válaszoltak a budaörsiek. Az első negyedórában a különbség egy és három gól között változott, majd a vendégcsapat öttel is ellépett. A Tungsramnak megvolt a lehetősége visszajönni a meccsbe, ám a hibák miatt a nagyobb felzárkózás elmaradt a szünetig, félidőben 18-14-re vezetett az ellenfél. A fordulást követően tíz perc alatt sikerült felére csökkenteni a hátrányt a kanizsaiaknak. Ezután viszont visszavették az irányítást a vendégek, ráadásul a dél-zalaiak a harmadik kétperces kiállítását összeszedő Csivre Viktóriát is elveszítették. Végül a játék képének megfelelő, hétgólos Pest vármegyei győzelem született.

kézi

- Az utóbbi időben nem nagyon tesszük oda magunkat, sajnálatos dolgok miatt. Edzéskimaradások vannak, nem értem nagyon az egészet. A második félidőre úgy gondolom, hogy visszajöttünk a meccsbe, 22-20-nál én úgy érzem, voltak lehetőségeink, kimaradt ziccerek jöttek, sajnos utána pedig a kiállítás teljesen megpecsételte a sorsunkat. De egy korrekt játékvezetés volt, nem emiatt lesz az, ami - fogalmazott Tóth László, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője. 

A meccs legeredményesebb játékosa a kanizsai Burghardt Victoria volt 13 góllal, a vendégeknél Dolnay Lili nyolcszor, Horváth Lili tízszer talált be. A budaörsiek célja a szezon hátralévő részére, hogy az ifijátékosok a felnőtt szinten is bizonyíthassanak, így Pinizsi Zoltán vezetőedző elégedett volt az eredménnyel.

- Azt kommunikáltam a lányok felé, hogy az alsóházban igyekezzünk minél több mérkőzést megnyerni és az első két hely valamelyikét megszerezni. A legfontosabb, hogy a rutint és a tapasztalatot szerezzék meg ebben a versenysorozatban, úgyhogy igyekeztem a serdülőkorú játékosoknak minél több játéklehetőséget adni és értékes játékpercekhez juttatni őket. Reméljük, hogy ezek a játékpercek később elegendőek lesznek arra, hogy később akár a felnőtt csapat keretében is számításba jöhessenek – mondta el Pinizsi Zoltán, a Moyra-Budaörs Handball U21 vezetőedzője. 

A kanizsai hölgyek legközelebb április 14-én lépnek pályára, akkor az Érd U21-esei ellen igyekeznek helytállni a Tungsram-csarnokban. A hétvégén az NB II-ből való feljutást megcélzó férfi kézisek is mérkőztek, Csordás Marcellék sem kezdték jól a rájátszást, miután 37-30-as vereséget szenvedtek a Csepel otthonában.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.