Megyei szövegértő versenyt tartottak a Kőrösi-iskolában

facebook megosztás

Kőrösi Csoma Sándor megyei szövegértő versenyt tartottak kedd délután a Kőrösi-iskolában. A több évtizedes hagyományra visszatekintő megmérettetésre idén 28 iskolából 200 diák nevezett.

A szövegértés egy olyan kompetencia, ami minden tantárgy alapjának számít – hangsúlyozta Molnár Gábor intézményvezető. Az iskolában csaknem 20 éve szervezik meg a versenyt, aminek feladatlapjait a Zalaegerszegi Pedagógiai Intézet szaktanácsadói állították össze. Molnár Gábor hozzátette, szerencsére egyre több diákot érdekel a szövegértés, ez az iskola szellemiségének, illetve szakmai programjának is köszönhető.

- Nagyon fontosnak tartjuk, hiszen minden tantárgynál fontos, hogy a diák megértse a feladatokat. Matematikából és magyarból is az óraszámokat a legmagasabbra emelte a tantestület, figyelünk a kompetenciamérésre, illetve a középiskolai továbbtanulásra is, hogy a gyerekek teljes mértékben minden segítséget megkapjanak a kollégáinktól – mondta el Molnár Gábor, a Kőrösi-iskola intézményvezetője. 

kőrösi

A feladatsorok megoldására 50 perc állt a diákok rendelkezésére. Györgyné Bergmann Hajnalka először vette kezébe az intézményen belüli szervezést, ebbe tartozik például az iskolák kiértesítése, a tanulók és a termek elosztása, valamint a feladatlapok csoportosítása. A pedagógus hozzátette, sok időt és munkát fordítottak arra, hogy az intézmény diákjai minél eredményesebbek lehessenek a megmérettetésen.

- Természetesen minél több szövegértő-feladatlap megoldásával, sok esetben úgy trenírozzuk a gyerekeket, hogy akár időre oldják meg ezeket a különböző típusú feladatokat, tehát a szövegesen túl a menetrendeken keresztül egy plakáton át sok minden szerepelhet ilyen versenyeken. De a hétköznapok a legnagyobb megmérettetői a gyerekeknek és a felnőtteknek is egyébként – fogalmazott Györgyné Bergmann Hajnalka a Kőrösi-iskola tanára. 

A verseny eredményhirdetése április 9-én 14 órakor lesz az intézményben.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.