Magabiztos sikert arattak a női kosarasok

facebook megosztás

Megszerezte idénybéli hatodik győzelemét a Kanizsai Vadmacskák a női kosárlabdázók amatőr NB I-es küzdelmeinek legutóbbi játéknapján. Gábor Erzsébet tanítványai a Szekszárd második csapatát múlták felül 76-59 arányban.

A két gárda közül a szekszárdiak várták jobb helyzetből a hétközi mérkőzést, azonban ősszel 67-62-es kanizsai győzelem született az első mérkőzésen. A Cserháti-csarnokban rendezett találkozón a vendégek ugyan vezettek az első játékrészben, de 17-14-el már a hazaiak álltak jobban tíz perc után. A második negyedben a kanizsaiak 12 pontra növelték a különbséget, majd a differencia 17 pontra nőtt az utolsó periódus után. A szekszárdi tartalékcsapat igyekezett elkerülni a még nagyobb vereséget, de a Vadmacskák kontrollálták a játékot, így megérdemelten arattak magabiztos győzelmet.

kosár

- Nagyon fiatalok vagyunk, 16-17 évesek a játékosaim. Amikor elindultunk, erre nem gondoltunk, hogy nekünk öt-hat győzelmünk lesz, ez most a hatodik győzelem. Ebben nagyon sok munka van, a játékosok is, az edzők is beletettek nagyon sok munkát, ezt lehet mondani. Minden nap edzünk, van olyan nap amikor kettőt is. Ennek az eredménye, hogy eljutottunk ide – mondta el Gábor Erzsébet, a Kanizsai Vadmacskák SE vezetőedzője. 

A kanizsai csapatban több kiemelkedő teljesítmény is volt. Szilágyi Luca egyetlen percet leszámítva a komplett mérkőzést a pályán töltötte, végül 31 ponttal és 10 lepattanóval zárt. Szerinte ez a siker magabiztosságot adhat a társainak.

- Szerintem most nagyobb lett a csapatösszhang azáltal, hogy edzésen is külön gyakoroljuk ezeket a figuráinkat. Nagyon jó csapat lettünk és ezért a következő meccsünk is meg lesz nyerve és hét nyert meccsre számíthatnak – tudtuk meg Szilágyi Lucától, a Kanizsai Vadmacskák SE kosárlabdázójától. 

kosár

A győzelemhez a 18 pontos Németh Luca és Kiss Szabó Eszter is hozzátette a maga jó teljesítményét. Utóbbi 19 ponttal és 6 gólpasszal zárt. Ő szintén a csapategységet emelte ki a győzelem kulcsaként.

- Szerintem, amikor beléptünk a pályára már akkor eldőlt. Mindenki felkészülten érkezett és össze tudtunk beszélni, mindenhogy – fogalmazott Kiss Szabó Eszter, a Kanizsai Vadmacskák SE kosárlabdázója.

A 6-11-es mérleggel, a zöld csoport hetedik helyén álló Vadmacskáknak még egy mérkőzésük van hátra az alapszakaszból Szegeden, majd a rájátszásban folytatják szerepelésüket.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.