Letenye várossá avatásának 35. jubileumát ünnepelték

facebook megosztás

Letenye várossá avatásának 35. évfordulóját ünnepelték pénteken a Fáklya Művelődési Házban. Az eseményen fellépett a település valamennyi művészeti csoportja. Farkas Szilárd polgármester hangsúlyozta, az elmúlt három évtized kudarcok és sikerek sorozatából állt, de folyamatosan keresik a fejlődési lehetőségeket.

Letenyét 1989. március 1-jén avatták várossá, a jubileumi ünnepségen pedig olyan színes programmal készültek a helyieknek, amellyel bemutathatják a település értékeit.

Az eseményen Pálfi Dénes díszpolgár a Letenyével való kapcsolatáról beszélt, majd Farkas Szilárd a város 1989-es dátummal ellátott címerével köszönte meg több évtizedes munkáját. A polgármester elmondta, a várossá válást egy küzdelmes időszak előzte meg, azonban utána a közigazgatás és a gazdaság is elkezdett fejlődni.

– Folyamatosan keressük a megújulásra a lehetőséget a három és fél évtized vonatkozásában. Sikerekkel, de kudarccal is szembesülünk, hiszen az élet az ilyen. Folyamatosan próbálunk megújulni. Itt számítunk azon személyek tapasztalatára, nagy fokú hozzáértésére, akik már tettek a városért, számítunk díszpolgárainkra, kitüntetettjeinkre és a fiatalokra, akiké a jövő – tudtuk meg Farkas Szilárdtól, Letenye polgármesterétől. 

letenye

Megváltoztak az életkörülmények, a feltételek, a környezet. Az akkor felépített várost nekünk kötelességünk megőrizni, az értékeinket bemutatni az utókornak – fogalmazott Farkas Szilárd. Hozzátette, nemcsak létrehozni kell valami újat, hanem fenntartani is a jövő generációja számára.

– Én azt gondolom, hogy valamennyien közösen kell, hogy tegyünk Letenye jövőjéért, hiszen a 2020-as év – ahogy a beszédemben is említettem – nem volt egy könnyű év. Elég, ha kitekintünk Európára vagy körbenézünk a világban. Az ott zajló események sajnos mind társadalmi, mind gazdasági szempontból negatív hatást gyakorolnak nemcsak az országra, hanem nyilván az országban lévő településekre, városokra, köztük Letenyére is. Én azt érzem, hogy most egy picit lassabban haladunk a fejlődés útján. Nagyobb összefogásra van szükségünk, de nem lehetetlen feladat – mondta el a polgármester. 

Farkas Szilárd hozzátette, rengeteg tervet fogalmaztak meg Letenye jövője kapcsán, azonban azok megvalósításához megfeszített, közös munka szükséges. A beszélgetésből bővebb összeállítást láthatnak mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.