Kineziológiai szakember tartott előadást a kanizsaiaknak

facebook megosztás

A kineziológiával ismerkedhettek meg hétfő délután a HSMK-ba látogatók. Varjaskériné Molnár Éva előadásában a tudomány különböző pozitív hatásaiba nyerhettek betekintést az érdeklődők.

A kineziológia az emberi és állati mozgást tanulmányozza, több tudományág, például a fiziológia, a pszichológia és az anatómia eredményeinek felhasználásával. A Nagykanizsán előadó szakember néhány évvel ezelőtt családi problémákra keresett gyógymódot, ekkor ismerkedett meg a módszertannal, amellyel később komolyan is elkezdett foglalkozni. A kineziológus kiemelte, ez a tudományág a fizikai és a lelki problémák kezelését is elősegíti.

- Bármilyen probléma esetén megoldást tud nyújtani, mivel megkeresi a probléma gyökerét, a probléma okát. Ezáltal tud a megoldásokban segíteni. Ez lehet nyilván lelki probléma, a legkülönfélébb, a depresszió, a pánikprobléma, gyerekeknél a magatartásproblémák, viselkedési zavarok - fogalmazott a kineziológus.

hsmk

Varjaskériné Molnár Éva elmondta, előadásait leginkább a középkorosztály látogatja, de számos olyan fiatallal is találkozott már, akik azért mentek el, hogy tanácsot kapjanak az életük megváltozásával kapcsolatban. A nagykanizsai esemény bevezetés volt a kineziológiába, ám a szakember szeretne további előadásokat is tartani városunkban.

- A kineziológia nemcsak a lelki és a testi problémákban nyújt segítséget, hanem ahogyan említettem is, jó képességfejlesztő módszer is. A következő előadás témája az lesz, hogy hogyan tud segíteni a különböző képességek kibontakozásában a módszer – tudtuk meg Varjaskériné Molnár Évától. 

A szakember hozzátette, gyerekeket is érdemes megismertetni a kineziológiával, mert a tanulási problémák leküzdésében is segítséget jelenthet a módszer.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.