Húsvétkor is potyogtak a gólok a futballpályákon

facebook megosztás

A húsvéti hétvégén is mozgalmasan teltek a futball-események a kanizsai és a környékbeli pályákon, a különböző vármegyei sorozatokon belül több helyen az ünnepi napok a nézőket is kicsalogatták a játékterek mellé.

A vármegyei első ligában a Zalakomár ESE-Zalakaros éppen az élcsapatok közül megtorpanó Teskándot győzte le 2-1-re. Az időközben komoly helyezéseket is befolyásoló rangadóvá előlépett Zalalövő – Szepetnek 1-1-es döntetlent hozott. A Zalaszentgrót éppen Semjénházán nagyon elkapta a fonalat a dekoncentrált – egyben bajnoki címvédő – hazaiakkal szemben, 4-0 lett a vendégek javára (alsó fotónkon látható, azért a zöld-fehér Semjénháza is próbálkozott becsülettel). Így fordulhattunk Húsvétvasárnapra, s a helyileg dél-zalai találkozó, vagyis a Murakeresztúr – Kiskanizsa számos családot is „kicsalt” kikapcsolódásképpen a helyi futballpályára, ahol hat gólt láthattak, 4-2-re győzött a Sáska (felső képünkön a keresztúriak rohamoznak éppen).

A második vonalban a Miklósfa rendezte sorait és 5-3-ra győzött a Cserszegtomaji SK ellen, a Becsehely pedig Botfán játszott 2-2-t.

A harmadosztály Déli csoportjában az érdekesebb párosítások közül az igazi rangadó Gelse – Tótszerdahely 2-2-es döntetlent hozott, vasárnap a Napred 5-2-re győzte le a Beleznát, a listavezető Sandi SE 6-2-re a Borsfát, de a Bagola – Pogányszentpéter szomszédvári csúcson sem panaszkodhattak a gólok számára: 6-1 lett a bagolai focisták javára.

A következő, immár áprilisi hétvégén környékünk igazán kiemelkedő meccset nem tartogat a legfelsőbb mezőnyben, igaz, a Szepetnek szombaton a Murakeresztúrt fogadja, míg szintén április 6-án egy Kiskanizsa – Andráshida SC meccset is rendeznek, s e találkozók már 16 órától kezdődnek.

A másodosztályban a jelenleg harmadik Becsehely a listavezető Páterdombot látja vendégül, egy ligával lejjebb pedig újabb kiemelt találkozó következik például a Szerdahely FC számára, hiszen negyedikként az első Sanddal mérkőzhet a tótszentmártoni pályán – mindkét, általunk kiemelt összecsapás szombaton délután négytől rajtolhat.

P.L.

(Fotók: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.