Húsvéti díszbe öltözött Miklósfa

facebook megosztás

A közösség összefogásának köszönhetően, húsvéti díszbe öltözött Miklósfa. Kicsik és nagyok, fiatalabbak és idősebbek együtt dolgoztak azon, hogy a közelgő ünnepet hirdesse a településrész főtere.

Jó páran munkálkodtak szerda délután a miklósfai Mindenki Házához vezető kereszteződésnél. Szent Miklós szobrának környékére ünnepi hangulatot kívánt varázsolni a helyi Családok klubja.

- Ez most már hagyománnyá vált itt Miklósfán, most már a harmadik vagy negyedik év, amikor összefogunk, és egy szalmabálából nyuszit, nyuszifészket építünk és köré tojásokat, répát helyezünk, természetesen kerekrépát. Ez egy igazi csapatépítő, közösségépítő program is. Hiszen mint látjátok, gyerekek és felnőttek együtt jöttek el. Míg a gyerekek játszanak és ismerkednek, mi elvégezzük a szükséges munkát – tudtuk meg Pintér-Tuboly Kingától, a Mindenki Háza vezetőjétől. 

húsvét

Az önkéntes munkára nem minden esetben könnyű jelentkezőket találni, de a miklósfai egy összetartó közösség, ahogy ez a felvételeinken is látszik.

- Hála az égnek, elég nagy a bázisunk, elég széles a tagság. Úgyhogy, ha az egyik nem ér rá, akkor jön a másik helyette. Mindig megvan az a szükséges embermennyiség. Nem kell noszogatni a tagságot, mindig vannak ráérő, bátor, vállalkozó klubtagok – tette hozzá Pintér-Tuboly Kinga.

A húsvéti dekoráció készítése közben többen rácsodálkoztak arra is, hogy megjöttek a miklósfai gólyák. Erről egy későbbi időpontban számolunk be Híradónkban.

V.A.

(Kép: Ny.P)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.